StoryEditorOCM
Nogometna noge lokomotivi

Narančasti već u petak mogu i matematički osigurati opstanak. Escobara muče brojne ozljede, nema ni kapetana

Piše Krešimir Gulin
29. travnja 2021. - 13:54

Nakon uvjerljive igre i glatke pobjede (2:0) Narančastih nad koprivničkim Slaven Belupom i posrtanja zagrebačke Lokomotive u Velikoj Gorici (2:4) samo teorija dijeli šibenski nogometni brod od uplovljavanja u mirnu prvoligašku luku.

Naime, malo je vjerojatna varijanta da će Zagrepčani u preostalih pet kola preskočiti Šibenik. Točnije, da će do kraja prvenstva 'lokosi' osvojiti deset, a Šibenčani nijedan bod.

Dapače, momčad španjolskog trenera Sergija Escobara pobjedom u međusobnoj utakmici s Lokomotivom u petak u Kranjčevićevoj može i matematički osigurati prvoligaški status četiri kola prije kraja sezone. Matematika je jednostavna- Narančastima treba pobjeda i šampanjac se može izvaditi iz hladnjaka:

- Nema dvojbe da bismo na početku sezone objeručke prihvatili ovakav scenarij. Sada smo u jako dobroj situaciji i već protiv Lokomotive i matematički možemo osigurati željeni ostanak u 1.HNL. Nama je cilj da to čim prije ostvarimo kako bismo mirnije glave ušli u završnicu sezone, da se ne stvori neka nepotrebna panika - govori Martin Pajić, sve pouzadniji desni branić Šibenika.

Lokosi leže Narančastima, barem ako sudimo po dosadašnje tri ogleda u sezoni iz kojih je Šibenik izvukao dvije pobjede i jedan remi. Taj podatak daje prednost Narančastima u slučaju da na kraju budu bodovno poravnati sa Zagrepčanima:

- Svjesni smo da je Lokomotiva zadnja na tablici i da im je svaka utakmica 'biti ili ne biti'. Vjerojatno nas vide kao veliku šansu za pobjedu kojom bi uhvatili zraka u grčevitoj borbi za ostanak, međutim ne vidim razloga da se ne vratimo iz Zagreba s pozitivnim rezultatom i riješimo sve naše brige - kaže Međimurac u redovima Šibenika.

U svom petom nastupu na klupi Šibenika protiv Slaven Belupa je do prve pobjede došao trener Escobar:

- Jako sam zadovoljan igrom i rezultatom protiv Koprivničana. Mislim da smo i prije igrali dobro i da smo i ranije trebali do moje prve pobjede za kormilom Šibenika. Znamo što Lokomotiva znači u hrvatskom nogometu, ali i kako delikatnoj situaciji se trenutačno nalaze. Međutim, mi želimo nastaviti u istom stilu kao što smo bili u prošloj utakmici. Idemo u Zagreb kako bismo probali osigurati opstanak već četiri kola prije kraja prvenstva- jasan je u najavi gostovanja u Kranjčevićevoj Španjolac na klupi Narančastih.

image
Sergie Escobar ima problema s brojnim ozlijeđenim igračima
Nikša Stipaničev/Cropix

Escobar će imati popriličnih problema sa sastavljanjem momčadi, budući da Šibenčani muku muče s ozljedama. Posebice se to osjeti na stoerskim pozicijama jer su van stroja Pandža, Mesa i Bilić, tako da sav teret pada na leđa Batarela i Schildenfelada. Nije ružičasta situacija ni u manevru, jer će Narančastima u Kranjčevićevoj faliti kapetan Marko Bulat. Zaigrati neće ni ozlijeđeni Prince, koji je ionako već blizu izlaznih vrata Šubićevca:

- Problema s ozljedom ima i Kvesić, ali on ide na put. Bit će izmjena u prvoj postavi, ali samo onih na koje smo prisiljeni, jer nema potrebe puno mijenjati ono što je bilo dobro s Belupom- kaže Escobar.

Zbog ozljede je na utakmici s Koprivničanima teren ranije napustio i Suad Sahiti:

- On je dobro trenirao zadnjih dana i bit će spreman. Jako sam zadovoljan njegovim doprinosom, dao nam je novu dimenziju- veli trener Šibenika, koji je infromirao kako veznjak Ivan Močinić još nije registriran za Šibenik.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Schildenfeld, Kvesić- Ćurić, Alimi- S. Sahiti, Martin, E. Sahiti- Jurić.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik igra se u petak u 18 sati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

25. travanj 2024 18:19