StoryEditorOCM
NogometRABUZINOVO SUNCE

Na Šubićevcu pucaju visoko i u kupu. Trener Rendulić najavio utakmicu s Istrom: Da, želimo proći u finale!

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2021. - 15:50

Kada je najavljivao drugi dio sezone, trener Šibenika Krunoslav Rendulić je izjavio kako njegove nogometaše do njezinog kraja čeka 26 utakmica. Budući da su u prvenstvu trebali odraditi 22 utakmice, jednostavnom matematikom se dođe do odgovora kako su preostale četiri u Kupu Hrvatske. Drugim riječima, Narančasti žele sve do finala tog natjecanja:

- Da, dobra vam je matematika. Uvijek treba težiti najvišim ciljevima, što znači da želimo igrati završnicu Kupa Hrvatske- potvrdio je Rendulić.

A prva prepreka Šibenčanima na tom putu je Istra, koja u osmini finala gostuje na Šubićevcu u srijedu u 17 sati:

- Puljani su nezgodan protivnik, koji nas je prilično namučio u nedavnoj prvenstvenoj utakmici u Šibeniku. Međutim, tada smo uspjeli pobiejditi, a dobro smo se pripremili za Kup utakmicu. Svi smo spremni, bez obzira na to koga će trener na koncu poslati na travnjak. Naš mentalitet je takav da u svakoj utakmici želimo pobijediti. Tako će biti i Istrom, budući da nam je cilj u Kupu proći što god je moguće dalje - kazao je Isnik Alimi, makedonski veznjak, koji je na Šubićevcu na posudbi iz talijanske Atalante.

Pobijedi li Šibenik Istru čini se kako mu je otvoren put barem do polufinala Kupa. Naime, ždrijeb je već odlučio kako će pobjedniku dvoboja Šibenik- Istra protivnik u četvrtfinalu biti trećeligaš! Odnosno, bolji iz dvoboja slavonskog Oriolika iz Oriovca i istarskog Rudara iz Labina:

- Ne bih ja to uzeo zdravo za gotovo. U Kupu su iznenađenja vrlo česta, vidite kako i u najjačim europskim nogometnim zemljama favoriti gube od autsajdera. Međutim, nama je prva iduća utakmica najbitinija i razmišljamo samo kako pobijediti Istru. Oni su jako dobra momčad, po igrama koje pružaju zaslužili su puno više bodova nego što imaju. Jednostavno, imaju problem s realizacijom, što se vidjelo i u našoj nedavnoj međusobnoj utakmici- nadovezao se Rendulić.

Iz tabora Puljana stižu najave kako će dosta rotirati igrače na Šubićevcu, kako bi se čim bolje fokusirali na prvenstvo gdje im gori pod nogama. Na rotacije će biti prisiljen i Rendulić, budući da zbog ozljeda neće moći računati na najboljeg strijelca Jurića i iskusnog ofenzivca Raka. Van stroja je i Makedonca Todoroski, koji je zbog osobnih razloga mora otputovati u domovinu. Nema sumnje kako će trener Narančastih odmoriti još nekoliko igrača koji su odradili većinu utakmicu u gustom ritmu od početka drugog dijela sezone. To se prvenstveno odnosi na vratara Labrovića i zapovjednika obrane Schildenfelda.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Rogić- Pandža, Batarelo, Bilić- Pajić, Alimi, Bulat, Kvesić- Prince, Sahiti, Bailone.
Utakmica Šibenik- Istra igra se u srijedu na stadionu Šubićevac s početkom u 17 sati. Izravan TV prjenos je na HNTV-u.

19. travanj 2024 17:59