StoryEditorOCM
NogometPOGLED DOPRVAKA

Igrač Zrinskog komentirao poraz od Šibenika: ‘Kao da smo ušli s dozom straha i prevelikog respekta prema protivniku‘

Piše Ante Šakić/SN
4. lipnja 2024. - 19:58
Unatoč senzacionalnoj cijeloj natjecateljskoj godini iza nogometaša iz Jurjevca, Šibenik je na kraju zasluženo slavioMiroslav Slafhauzer/Cropix

Samo godinu dana nakon promocije u Prvu nogometnu ligu, momčad Zrinski Osječkog 1664 provela je čak 22 kola u ulozi lidera drugog ranga domaćeg nogometa. Vodeći strijelac prvenstva je njihov Dominik Dogan s 23 pogotka, a vratar i kapetan Marin Stanić je u 32 utakmice samo 16 puta morao po loptu u mrežu. Ipak, jednako dobra, ali manje iznenađujuće - momčad Šibenika, cijelo je vrijeme držala korak sa Slavoncima.

U konačnici se sve svelo na nedjeljni međusobni susret kod lidera na Gradskom vrtu. Momčad iz Krešimirova grada rezultatom 0:2 slavila u direktnom okršaju i tako se nakon pauze od jedne godine plasirala među deset najboljih domaćeg nogometa.

Unatoč senzacionalnoj cijeloj natjecateljskoj godini iza nogometaša iz Jurjevca, Šibenik je na kraju zasluženo slavio, a jedan od rijetkih koji su bili na razini igara iz cijele sezone Zrinskoga bio je Bruno Unušić, desni bočni koji je igru napustio u 68. minuti, a evo kako 22-godišnjak rezimira posljednje kolo Prve nogometne lige i plasman Šibenika u HNL.

image
Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Čestitke prije svega mojim suigračima, na svemu što sam napravili u ovoj za nas odličnoj sezoni. Naravno, svaka čast i Šibeniku, koji je držao priključak cijelu godinu i na kraju krajeva se plasirao u HNL. Mi na kraju nismo uspjeli napravili taj završni korak na način koji smo htjeli i ostaje naravno žal što smo pali na zadnjoj stepenici do odlaska među deset najboljih klubova u Hrvatskoj - rekao je Unušić.

Rođeni Splićanin igru je napustio u 68. minuti, ali ne jer nije bio raspoložen, nego jer se ozlijedio, ali u razgovoru nam je potvrdio da na sreću nije ništa ozbiljnije nego grčevi radi umora.

- Ma nije ništa ozbiljno, ali su mi grčevi počeli smetati da nastavim igrati maksimalnim tempom i preventivno sam napustio travnjak.

Dojam šire nogometne javnosti je kako je ipak Šibenik zasluženo slavio. Bilo je puno trzavica i za vrijeme i nakon meča, ali na kraju krajeva je i trener Zrinskoga Igor Budiša čestitao Mariju Careviću, kao i Unušić nogometašima Šibenika. Što je falilo Slavoncima u nedjelju?

image
Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Mislim da nismo ušli u utakmicu od samom početnom sudačkog zvižduka kako smo trebali, nije bilo dovoljno angažirano, koliko u takvom susretu to mora biti. Kao da smo ušli s dozom straha i prevelikog respekta prema protivniku, a možda nismo to trebali u tolikoj količini činiti. Ali gledajte, sada je lako komentirati kada je sve završeno na poznati način, biti u samoj utakmici je nešto potpuno drugo...

Unatoč razočaranju na kraju, puno je stvari na koje Zrinski i svi uključeni u njegov rad mogu biti ponosni. Veliko iskustvo je skupljeno u vrlo kratkom vremenskom roku. Puno pojedinaca je od potpunih nepoznanica došlo do svoga prostora pod "nogometnim nebom". Naročito jer je upravo posljednjom utakmicom u sezoni odlučeno kome će naslov prvaka Prve nogometne lige.

- Svakom mome suigraču je puno značila ova sezona, kao i meni. Svaki pojedinac naporno je radio na ostvarenju ovog rekao bih velikog uspjeha i samim time je napredovao jako puno.

Za kraj, kako jedan od najboljih pojedinaca doprvaka druge lige vidi isto natjecanje iduće godine, sada kada je još bolje upoznat s ligom?

- Opet će to biti jako konkurentno. Kao što znate Rudeš je uvijek bio dobar u Prvoj nogometnoj ligi. Na svom domaćem terenu teško gube, kao i Vukovar 1991, koji ima jako dobru momčad. Iskreno mislim da je svima bilo i bit će zanimljivo pratiti Prvu nogometnu ligu. Još se odlučuje između Orijenta i Kustošije tko će "unutra", a tu neka bolji pobijedi - zaključio je Bruno Unušić.

28. lipanj 2024 14:47