StoryEditorOCM
Nogometsvi to vide

Hoće li Dalić promijeniti stav? Napadač kojeg se odrekao iz nepoznatih razloga sada se nameće kao rješenje za Hrvatsku

Piše Vladimir Zrinjski/SN
21. listopada 2023. - 09:33

Jedanaest minuta trebalo je Anti Budimiru da preispita odluku Zlatka Dalića, koji ga nije uvrstio na popis hrvatske reprezentacije.

Jedna je to od prvih rečenica kojom je Ángel Rodriguez, novinar Marce, ispratio domaću pobjedu Osasune nad Granadom (2:0), u kojoj je 32-godišnji Budimir bio dvostruki strijelac. Drugim riječima, scenarist, redatelj i glavni akter.

Vlasnik 17 nastupa za Vatrene demonstrirao je nepogrešiv njuh u šesnaestercu, o čemu najbolje svjedoči situacija za prvi pogodak i vrlo elegantno primanje dubinskog dodavanja Chimyja Ávile. Bio je to svilenkasti dodir, potez klasne špice, upravo one za kojom je Hrvatska vapila u utakmicama protiv Turske i Walesa, pišu Sportske novosti.

"Jasno je dokazao da je istinski centarfor, s pogotkom uvijek između obrva", slikovito se izrazila Marca.

U drugom poluvremenu, kad se utakmica lomila, Budimir je ponovno ukrao show. Opet ga je proigrao Ávila, a glavnom sucu trebala je pomoć VAR-a da se uvjeri kako je prekršaj vratara Ferreire bio čisti jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo Hrvat.

"Pokupio je loptu, stavio je na bijelu točku i smirenošću ‘killera‘ poslao je u mrežu", ističe novinar madridskog dnevnika.

U izvještaju Mundo Deportiva, Budimir je dobio maksimalne tri zvjezdice, baš kao i Osasunin vratar Herrera te asistent Ávila.

"Osim što imaju nos za golove, pokazali su još jednu esencijalnu stvar za nogomet: karizmu i kvalitetu. Dva ključna dodavanja i dva pogotka: time su nokautirali borbenu Granadu. Osasuna je nakon poraza na Bernabéuu došla do zraka, a sve zahvaljujući Chimyju i Budiju", piše Mundo Deportivo.

Prvi pogodak možete pogledati OVDJE.

30. travanj 2024 19:44