StoryEditorOCM
NogometOgromna razlika

Hajdukov kapitalac vrijedi više od cijelog Šibenika! Evo kakvo je stanje s milijunima uoči dalmatinskog derbija

Piše Ivan Renić
5. listopada 2024. - 11:26

Dalmatinski derbi je pred vratima. Možemo ga nazvati tako, iako je uloga favorita uvjerljivo na strani Hajduka. Ali utakmice sa Šibenikom uvijek nose posebnu draž i rivalstvo. Kako na terenu, tako i na tribinama. No, nikakvog nadmetanja nema što se tiče vrijednosti momčadi po Transfermarktu. Razlika je ogromna, Bijeli vrijede gotovo sedam puta više, piše Slobodna Dalmacija

Ukupna vrijednost šibenske momčadi je 7,64 milijuna eura. Najskuplji igrač im je napadač Ivan Delić sa 750.000. Iza njega je imenjak mu Ivan Božić sa 600.000 koliko vrijedi i Bruno Zdunić. Nema među momcima Marija Carevića, dakle, nikoga čija vrijednost doseže milijun eura, čak ni blizu toga.

Usporedimo li ih s hajdukovcima prva stvar koja upada u oko je Rokas Pukštas koji sam vrijedi više od čitave momčadi Šibenika. Hajdučki Amerikanac „piza” ravno osam milijuna što je za gotovo pola milijuna više od cijelog Šibenika. Bijeli ukupno vrijede 50,09 milijuna. Nakon Pukštasa koji će u zimskom prijelaznog roku vjerojatno opet tražiti novi klub je Marko Livaja s pet milijuna. Kaštelanin igra u formi života i nesumnjivo je kako će biti prava napast za obranu Šibenika.

Stipe Biuk je treći s četiri milijuna koliko vrijedi i Niko Sigur. Top pet zatvara Ivan Rakitić s 3,5. Jasno je, stoga, i po ovom parametru kakvu bi utakmicu trebali gledati na Poljudu sutra od 18.30. Tome u prilog govori i recentna povijest međusobnih okršaja. U posljednjih sedam međusobnih ogleda Hajduk je slavio šest puta, uz samo jedan remi. Šibenik je postao Hajdukova mušterija.

Top 5 Bijelih i Narančastih

Hajduk (50,09 milijuna):

1. Rokas Pukštas 8

2. Marko Livaja 5

3. Stipe Biuk 4

3. Niko Sigur 4

5. Ivan Rakitić 3,5

Šibenik (7,64 milijuna)

1. Ivan Delić 0,75

2. Ivan Božić 0,6

2. Bruno Zdunić 0,6

4. Carlos Torres 0,45

4. Marin Prekodravac 0,45

Šibenski napad je u krizi. Nisu zabili ni pogotka u zadnje tri utakmice, a već četiri u prvenstvu ne znaju za pobjedu. Usporila je Carevićeva momčad nakon sjajnog otvaranja. Trenutno su na dobrom petom mjestu s 11 bodova, no trenutna forma sugerira silaznu putanju. Hajdučki je napad, s druge strane, duplo efikasniji od šibenskog. Zabili su Bijeli 12 pogodaka od čega polovica otpada na Livaju. Uz to je dodao i pet asistencija, pa je tako samo jedan jedini gol prošao bez njegovog doprinosa, piše Slobodna Dalmacija

05. listopad 2024 11:26