StoryEditorOCM
Nogometizjave trenera

Escobar: Volio bih ostati na Šubićevcu i slagati ekipu po svom guštu; Tramezzani: Uvijek je teško protiv Šibenčana

Piše Krešimir Gulin
16. svibnja 2021. - 19:51

Hajduk je pobjedom u Šibeniku zadržao šanse za plasman u Europu. Bijeli su teško živjeli na Šubićevcu, naročito u prvom poluvremenu. Na koncu, Paolo Tramezzani je zasluženo ostvario i treću pobjedu protiv Šibenčana:

- Nije bilo lako, uvijek je teško protiv Šibenčana. Ovo je treći put da igram protiv njih kao trener Hajduka i nikad nije bilo jednostavno. Naročito smo patili u prvom poluvremenu. Međutim, nakon što smo zabili prvi pogodak igrali smo kudikamo bolje. Šibenik je dobra momčad, organizirana s dobrim trenerom. Na Šubićevcu je bilo najvažnije pobijediti i zadržati šanse za Europu- kazao je trener Hajduka.

On je imao samo riječi hvale za svoje igrače:

- Kao što sam već rekao nekoliko puta, oni me ne prestaju iznenađivati. Opet su pokazali karakter i osobnost koja mi se sviđa. I dalje čvrsto vjeruju da možemo ostvariti toliko željeni cilj. Bila nam je ovo treća pobjeda u nizu. Nadam se i protiv Lokomotive u zadnjem kolu na Poljudu možemo nastaviti u istom tonu- rekao je Tramezzani.

'Ključar' pobjede na Šubićevcu Marko Livaja izašao je zbog ozljede. Znate li je li ona teže prirode?

- Marko je osjetio probleme već tijekom prvog poluvremena, no htjeli smo da nastavti igrati jer smo ganjali rezultat. Vidjet ćemo nakon pregleda sutra ili prekosutra kakvo je stvarno Livajino stanje. Na prvu mi se čini kako nije nešto ozbiljnije. Nadam se da je to samo posljedica umora i da će biti spreman za Lokomotivu - zaključio je trener Hajduka.

Njegov kolega sa šibenske klupe bio je zadovoljan prezentacijom svoje ekipe, ali naravno ne i rezultatom:

- Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, možda i najbolju u napadačkom smislu otkako sam ovdje. Kreirali smo dosta prigoda i mislim da smo zaslužili puno više, posebno u prvih 45 minuta. Vidi se da smo igrali opušteno, dok je Hajduk bio u grču, budući da im je utakmica u rezultatskom smislu značila puno više nego nama. Na žalost, primili smo prvi gol ni iz čega. Mislim da je naš vratar mogao loptu hvatati u ruke da ne bi bio indirekt. No, on je izbacio u korner iz kojeg smo primili gol- komentirao je Sergio Escobar, trener Šibenika.

Španjolca je dočekalo i pitanje ostaje li i iduće sezone na klupi Šibenika?

- Ja sam jako zadoovljan i sretan u Šibeniku. Kako s igračima, tako i cijelim klubom. Imam dogovor do kraja sezone i ostaje vidjeti hoću li se uspjeti dogovoriti s upravom oko nastavka suradnje. Bio bih sretan kada bih mogao početi raditi od početka sezone od starta priprema. Tako bih mogao raditi selekciju po svom guštu. Znate, nije lako doći u neku ekipu 7-8 kola prije kraja prvenstva kao što je bio moj slučaj u Šibeniku- odgovorio je Escobar

20. travanj 2024 04:04