StoryEditorOCM
NogometŠibenik u Osijeku

Escobar ne zna ostaje li na Šubićevcu: ‘Imam ugovor do kraja sezone. U zadnja tri kola provjerit će neke igrače za budućnost‘

Piše Krešimir Gulin
10. svibnja 2021. - 13:41

Nogometaši Šibenika uoči tri posljednja kola 1.HNL mogu staviti prst u uho i uživati u dvobojima s velikanima hrvatskog nogometa- Osijekom, Hajdukom i Dinamom. Razlog je taj što su pred zadnjih 180 minuta sezone i matematički osigurali ostanak u ligi, što je bio glavni cilj Narančastih. Veliki je to uspjeh za momčad sa Šubićevca kojoj su mnogi u povratničkoj prvoligaškoj sezoni prognozirali kako će biti 'kanta za napucavanje'. Međutim, Narančasti su demantirali nevjerne Tome i veći dio sezone bili hit sezone. Ili, momčad koja je igrala atraktivan nogomet i kolekcionirala velike pobjede (Dinamo, Hajduk, Rijeka...).

Veliki obol u uspjesima Šibenika dao je kapetan Marko Bulat koji je zimus potpisao ugovor s Dinamom, ali je na Šubićevcu ostao na posudbi do konca sezone:

- Ovo je veliki uspjeh za cijeli grad i klub, posebno zbog činjenice što je ostvaren s relativno skromnim budžetom. Možemo biti ponosni na sve ljude u klubu. Sada nam preostaje uživati, ali i pokazati hrvatskoj nogometnoj javnosti neke nove mlade šibenske nogometaše koji će imati što reći u budućnosti- govori Bulat.

image
Marko Bulat
Nikša Stipaničev/Cropix

Ostanak Šibenika u 1.HNL je i osobni uspjeh za mladog veznjaka koji seli u Maksimir:

- To je za mene velika satisfakcija. Pod silnim emocijama sam već dva-tri dana otkako smo pobjedom nad Istrom i matematički osigurali opstanak. Najprije mi je želja bila vratiti Šibenik u Prvu ligu, a sada još i ovo. Možemo biti sretni, jer smo igrali lijep nogomet te afirmirali mnoge igrače te pokazali da imamo širok kadar. Osobno, davao sam maksimum i prije i poslije potpisa za Dinamo. Smatram da ostavljam Šibenik s dobrim temeljima. Vjerujem da će Šibenik i dogodine pružati dobre igre i ostvarivati lijepe rezultate- kazao je kapetan Šibenika uoči gostovanja u Osijeku.

Utakmica je to koja za oba takmaca nema preveliki rezultatski značaj:

- Što se nas tiče, nema opuštanja, imamo mi itekako motiva. Ponavljam, prvi zadatak nam je pružiti prigodu još nekim mladim igračima. Osim toga, Osijek nas je svladao u sve tri dosadašnje utakmice ove sezone, pa im se želimo revanširati i osvojiti tri boda u Gradskom vrtu- poručuje Bulat.

Trener Šibenika Sergio Escobar otrio nam je kako već razmišlja o nedjeljnoj utakmici s Hajdukom na Šubićevcu:

- Jasno mi je kakav ovdje vlada rivalitet između ta dva kluba. Međutim, to nije jedini razloga što na put u Osijek nisu krenuli Schildenfeld, Kvesić, Pajić, Emir Sahiti i Nikola Rak. Oni su igrali jako puno ove sezone i veoma su umorni- istaknuo je španjolski trener.

Escobar nije krio svoje zadovoljstvo činjenicom što je Šibenik tri kola prije kraja prvenstva osigurao prvoligaški status:

- Na tome hvala igračima, upravi, suradnicima u stručnom stožeru, ali i mom prethodniku Krunoslavu Renduliću. Sada možemo uživati i dati priliku mladim igračima da vidimo na koga možemo računati sljedeće sezone. Stoga su u konkurenciji za Osijek Laća, Niko Rak, Torres, Grdić, ali i treći vratar junior Benat- veli Escobar.

Očito, Španjolac već ozbiljno razmišlja o novoj sezoni:

- Još je rano o tome govoriti. Ne znamo tko će od igrača ostati. Uostalom, moram i ja s upravom razgovarati o svojoj budućnosti, budući da imam ugovor do kraja sezone. Bez obzira, ostao ja ili ne, obveza mi je napraviti analizu svih igrača- otkrio je Escobar.

Konačno, Španjolac je kazao riječ-dvije i o Osijeku:

- Bit će nekoliko promjena u sastavu, ali očekujem da se vratimo barem neporaženi iz Osijeka- zaključio je Escobar.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Rak, Batarelo, Bilić, Todoroski- Ćurić, Bulat- S. Sahiti, Martin, Laća- Jurić.

Utakmica Osijek- Šibenik igra se u utorak u Gradskom vrtu u 19,05 sati.

19. travanj 2024 16:19