StoryEditorOCM
Nogomettuga u svlačionici

Duje Ćaleta Car nakon šokantne utakmice sa Španjolcima: Borili smo se kao lavovi, ali nedostajao je još taj jedan korak da ih pobijedimo

Piše Frane Vulas/SD
29. lipnja 2021. - 18:41

Poslije poraza od Španjolaca Duje Ćaleta-Car je prenio dojmove iz hrvatskog tabora:

- Tuga velika je bila u svlačionici. Kod rezultata 3:3 imali smo „mrtvaca”, ali nismo zabili. Mogli smo se vratiti u utakmicu i na 5:3. Šteta, primili smo neke glupe golove, ali vratili smo se nakon 1:3. Nedostajalo je u produžecima još malo snage. Možemo biti ponosni, dali smo sve od sebe. Igrali smo protiv top momčad, najbolje na svijetu. Borili smo se kao lavovi, ali nedostajao je još taj jedan korak da ih pobijedimo – kazao je Ćaleta-Car.

Hrvatska i dalje nikada nije nikog pobijedila u nokaut fazi Eura, za razliku od Svjetskih prvenstava?

- Malo smo na SP-u imali i nesreće sa ždrijebom. Da smo išli na Švedsku možda bi to bilo bolje. Treba uvijek proći jednog velikog protivnika da bi na ovakvom turniru došao daleko. Malo nam je za to nedostajalo. Žao nam je svima bilo u svlačionici. Baš smo svi komentirali u svlačionici da smo poveli kod 3:3 da bi se Španjolci tada teško vratili. Malo smo onda potom pali i fizički. U produžecima smo stajali visoko, ali nije više taj presing bio tako dobar kao prije. Možemo svi biti ponosni na sve što smo napravili – naglasio je Ćaleta-Car koji je imao mnogo okršaja protiv Morate.

- Imali smo dobar obračun. I ja sam dobio par udaraca, ali je i on. Sve je to normalno. Mislim da je ovo jedna od mojih najboljih utakmica za reprezentaciju. Pokazao sam da mogu računati na mene, ali ne mogu biti zadovoljan zato što smo ispali – rekao je stoper Marseillea.

25. travanj 2024 14:14