StoryEditorOCM
Nogometizborna skupština

Davor Šuker više nije šef HNS-a! Novi predsjednik je Marijan Kustić, direktorske fotelje Pletikosi i Svetini

Piše Šibenski.hr, SN
29. srpnja 2021. - 14:40

Davor Šuker više nije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon Skupštine koja je danas održana u zagrebačkom hotelu Westin jasno je da je na njegovo mjesto u idućem mandatu zasjeo Marijan Kustić, dosadašnji izvršni direktor i prvi operativac u Kući nogometa, prenose Sportske novosti.

Kustić će uživati jednoglasnu podršku svih županijskih nogometnih saveza, a bio je uostalom i jedini kandidat za Šukerovog nasljednika.

Desna ruka Marijanu Kustiću bit će Tomislav Svetina, novi izvršni direktor, dok će Stipe Pletikosa postati tehnički direktor A i U21 reprezentacije. Umjesto Svetine u Izvršni odbor Saveza upada Božidar Šikić, čelnik Lokomotive.

U Izvršnom odboru su Marijan Kustić, Ante Vučemilović – Šimunović, Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko, Slavko Prišćan, Ante Kulušić, Božidar Šikić, Robert Markulin, Darko Raič-Sudar, Davor Ivić, Mato Kljajić, Josip Kuterovac, Drago Lucić, Ile Topuzović. Đuro Bukvić i Nenad Horvatić.

Predstavnik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, Mario Smodlaka, izabran je za dopredsjednika, a tu dužnost također će obnašati i Ante Vučemilović – Šimunović, Damir Mišković, Nenad Črnko te Slavko Prišćan. 

Na skupštini se obratio i Davor Šuker, dosadašnji predsjednik HNS-a:

- Svoj lik i djelo sam 24 dnevno, 365 dana u godini, davao hrvatskom nogometu. Svojim znanjem želio sam napraviti od HNS-a najuspješniju sportsku organizaciju i uspješan brend i mislim da sam u tome uspio. Nisam to napravio sam i zahvaljujem svima koju sa mnom tu priču pisali. Ponosan sam na srebro u Rusiji, najveći uspjeh u povijesti. Drago mi je da sam kao igrač i predsjednik bio dio najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa.

A reprezentacija pod mojim vodstvom plasirali smo se na sva četiri velika natjecanja, mlada reprezentacija postigla je najveći uspjeh, izgradili smo nove travnjake i poboljšali status futsala i ženskog nogometa. Pomogli smo Hrvatskoj nakon potresa, prebrodili smo pandemiju. Pridonio sam kao član Uefe da mnogi naši ljudi uđu u strukture krovne organizacije i to ću činiti i dalje, radit ću uvijek u interesu hrvatskog nogometa. Bio sam i ostat ću odan hrvatskom nogometu svim svojim bićem. Vidimo se već u rujnu u Moskvi na utakmici s Rusijom", rekao je Šuker.

Prije no što će biti izabran za novog predsjednika, skupštinarima se obratio i sam Marijan Kustić:

- Rezultati reprezentacije i Saveza nisu plod rada jedne osoba. Hvala svim skupštinarima, članovima Izvršnog odbora, cijeloj radnoj zajednici. Hvala i tebi Davore što si me izabrao za suradnika. Osobno sam u nogometu išao stepenicu po stepenicu, bio sam nogometaš, direktor kluba, predsjednik županijskog saveza, član IO-a HNS-a, izvršni direktor HNS-a i desna ruka Davora Šukera. Nakon što je Davor odlučio da se neće kandidirati, ja sam odlučio podnijeti kandidaturu. Želim otvorenu i konstruktivnu suradnju klubova i HNS-a, želim strategiju razvoja hrvatskog nogometa od 2022. - 2026. i razvoj ženskog nogometa i futsala.

Tražit ćemo bolju suradnju sa zajednicama lokalne samouprave jer trebamo bolju infrastrukturu. Popravit ćemo to. Iznad svih Hrvatska - to je naš program integracije HNS-a s nogometnom zajednicom. Ja sam tu deset godina, svi se znamo i nemam što posebno kazati. Želim sreću našim klubovima koji večeras igraju utakmice u Europi. Moramo biti jedinstveni u tome. Čestitam i našim olimpijcima koji se bore za medalje, mi smo uz njih"

18. travanj 2024 07:31