StoryEditorOCM
NogometZRINSKI VS. ŠIBENIK

Danas odluka o putniku u HNL, evo gdje možete gledati utakmicu: ‘Imam 20 mangupa spremnih na sve‘

Piše Davor Trutin/sportske.jutarnji.hr
2. lipnja 2024. - 12:14

Nakon što su 19. veljače na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju u okviru 19. kola odigrali 0:0 protiv istoimenog domaćina, na Šubićevcu su bili unisoni. Sada nam nema druge - idemo dobiti sve do kraja i biti prvaci! I evo ih sada na pragu zadnjeg čina.

Carevićeva momčad održala je za sada obećanje, pobijedili su od tog nesretnog za njih Dugopolja 13 utakmica za redom. Ali za konačnu pobjedu potrebna im je još “samo” jedna, ona najvažnija. Protiv izravnog suparnika koji je također pobjeđivao. Zapravo, sve je stalo u tih posljednjih, odlučujućih 90 minuta u Gradskom vrtu. Zrinskome je za promociju potreban bod, Šibenčanima sva 3. I jedni i drugi naravno uvjereni su u svoj trijumf. Slavoncima je mrvicu lakše jer za prvo mjesto im igra i nula, ali na Šubićevcu tvrde da bi i bez tog detalja u slavonskoj metropoli zaigrali na pobjedu.

- Ako si pravi sportaš onda je privilegij igrati takve utakmice. U neku ruku čak mi je i drago što nam igra samo pobjeda. Mi smo ipak ekipa koja gaji napadački nogomet i ne zna čuvati rezultat. Čekali smo dugo tu utakmicu i nadali se kako će ona odlučivati o prvaku. Velika je stvar da sami odlučujemo sami o sebi - kaže trener Carević.

PRIJENOS NA MAXSPORTU OD 17.30

Utakmica između Zrinskog i Šibenika na rasporedu je od 17.30 sati. Prijenos utakmice je na Maxsportu koji će uz prijenos, imati i studijsku emisju prije i nakon utakmice.

I za njega je ovo utakmica karijere, koja mu može usmjeriti trenersku karijeru prema višim ciljevima. Ali, najviše znači igračima koji znaju da će osječkih 90 minuta determinirati čitavu sezonu. Sezonu koja je vratila vjeru u šibenski nogomet nakon lanjskog propadanja u niži rang, igračkog egzodusa, letargije.

 Rekao bih da je ovo utakmica baš za mangupe. Da, utakmicu će početi 11 mangupa i još devet mangupa će čekati priliku na klupi. Vjerujem da su moji igrači ti i da ćemo na koncu ostvariti pobjedu - kazao je Carević.

image

Mario Carević

 
 NIKSA STIPANICEV Cropix

 

Nije propustio ponovno nahvaliti domaćina, koji je ove sezone pokazao ambiciju, čvrstinu, i kvalitetu.

 

-Oni su mentalno jaki, fizički dominantni, sigurno nisu slučajno prvi. Ali, ponavljam držim kako je kvaliteta na našoj strani. Moramo nametnuti svoj stil igre i od prve minute krenuti po pobjedu. Svjesni smo da ta utakmica nosi ogromnu tenziju. Moramo razmišljati samo nogometno. Trebamo imati vruće srce i hladnu glavu.

image

Mario Carević

 
 NIKSA STIPANICEV Cropix

 

Na osječki trijumf morat će najvjerojatnije krenuti bez važnog terceta (Božić - Torres - Cvijanović) koji su ozlijeđeni, a njima treba pridodati i Rocu koji bi za ovakve utakmice bio kao stvoren.

- I u ranijim utakmicama sam govorio kako imamo dovoljno unutarnjih rezervi, tako da nam to ne može biti problem niti alibi - smatra Makaranin, koji se nada da bi ipak barem jedan od tog trojca mogao zaigrati kontra Zrinskog.

Na koncu Gradski vrt će u nedjelju biti u narančastom, Šibenčani će u slavonskoj metropoli imati kao nikad do sada podršku svojih navijača.

- Veseli me što će u Osijek i veliki broj navijača i simpatizera Šibenika. To će nam biti dodatni motiv i vjetar u leđa, i vjerujem da ćemo se na kraju svi radovati - zaključio je učitelj Šibenčana.

REKORDAN BROJ ŠIBENČANA U OSIJEKU

Prema posljednjim informacijama ključnu utakmicu Šibenika za povratak u elitni razred HR nogometa u Osijeku će pratiti i zdušno navijati preko 1.000 navijača. Do subote prijepodne prodano je 1.000 karata od ukupnog kontigenta od 1.300 ulaznica za sjevernu tribinu na kojoj će biti smješteni Funcuti. No, taj broj će jamačno biti i veći, jer će se navijačima koji dolaze iz Dalmacije putem priključiti i šibenski studenti iz Zagreba. A, u vlastitom aranžmanu put Osijeka kreće još barem 200 - 300 Šibenčana, pa se može govoriti o broju između 1.200 - 1.500 navijača, što je više nego lani na finalu Kupa na Rujevici. To je dosad najmasovniji pohod šibenskih navijača na neko gostovanje u neovisnoj Hrvatskoj. A, bilo je puno ovakvih “povijesnih” utakmica (Varaždin, Pula u dva navrata...). Sve to govori kako se u Šibeniku koji je preko noći “poludio” dočekuje i doživljava ova utakmica. (dt)

NA ŠUBIĆEVCU SE ORGANIZIRA GLEDANJE UTAKMICE NA VIDEO ZIDU

Za sve one koji zbog raznih razloga neće pohoditi Osijek HNK Šibenik organizira zajedničko praćenje i navijanje na stadionu na Šubićevcu. Utakmica počinje u 17.30 a vrata stadiona biti će otvorena za sve od 16 sati u nedjelju. U subotu je instaliran golemi video zid, a za sve navijače pripremljena je i prodaja jela i pića. 

 

 

 

 

17. lipanj 2024 13:07