StoryEditorOCM
Mali nogometNarančasti u eliti!

Funcuti korak po korak do velikog uspjeha: prvi ljudi kluba najavili novu sezonu, evo što su nam rekli o ambicijama, pojačanjima, sponzorima...

Piše Josip Ćaleta Car
28. svibnja 2021. - 17:49

Šibenik 1983 novi je prvoligaš! Tako bi u jednoj rečenici saželi uspjeh šibenskih malonogometaša koji su još prije tri godine igrali u županijskoj ligi.

Šibenčani su svoj uspjeh gradili korak po korak kao kroz drugoligaško natjecanje, tako i kroz kvalifikacije, gdje su u konkurenciji Pule, Broda 035 i dojučerašnjeg prvoligaša Uspinjače, osvojili drugo mjesto što im je osiguralo ostvarenje snova. Pravo je pobjeda u posljednjem kolu protiv Uspinjače u Zagrebu od 8:4 promovirala narančaste u elitni razred.

- Mi smo u svaku utakmicu ulazili sa željom da pobijedimo, a tako je bilo i u kvalifikacijama, da bi nakon pobjede u Brodu i neodlučenog ishoda u Puli shvatili da možemo do kraja. Pokazali smo karakter upravo u posljednjem kolu, gdje smo u Sutinskim vrelima odigrali odlučno sa puno karaktera i došli do pobjede koja nam je donijela veliku radost i zadovoljstvo, istaknuo je Andrija Bakula, trener Šibenika, koji je zbog crvenog kartona susret pratio sa tribina.

Neočekivani uspjeh

Nakon ovog za mnoge neočekivanog uspjeha sada slijedi desetak dana odmora i onda pripreme za novu sezonu. Pred klupskim čelništvom puno je posla, jer elitni razred je priča za sebe. Cjelokupna kvaliteta hrvatskog futsala koncentrirana je u deset klubova, što ne daje prostor za eksperimentiranje.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

- Sada slijedi malo odmora za igrače, dok mi moramo početi slagati momčad. Vjerujem kako ćemo za novu sezonu osigurati tri, četiri prvoligaška pojačanja i u toj prvoj sezoni osigurati ostanak. Ne želimo se mučiti do kraja prvenstva, već nam je cilj peto, šesto mjesto i mirna završnica, stoga nas očekuje jako puno posla da sve posložimo kako treba. Vjerujemo kako ćemo imati potporu grada i županije, te da će navijači biti naš šesti igrač na svim utakmicama, ističe Frane Vuković, prvi operativac novog prvoligaša.

Novi sponzori

Već sada su u tijeku razgovori sa novim sponzorima, a živi se u nadi kao je i ova pandemija Covida pri kraju, te da će 'šesti igrač' u vidu navijača biti uz momčad od početka prvoligaške sezone. Ono o čemu također treba voditi računa, jest ojačavanje upravne strukture, jer sada je nužno osigurati dodatne termine za trening, pomoć svih relevantnih čimbenika u gradu i Županiji. Šibenik kao jedini grad sa dva prvoligaša u cijeloj hrvatskoj zasigurno nudi zanimljivu malonogometnu jesen.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
24. travanj 2024 17:53