StoryEditorOCM
Košarkanovi poraz

Za koga se ovo igra? Utakmicu Šibenke u ABA ligi pratio rekordno mali broj gledatelja

Piše Krešimir Gulin
18. ožujka 2024. - 23:00

Košarkaši Šibenke porazom su otvorili peti i posljednji turnir ovosezonskom izdanja ABA 2 lige. Za Narančaste je prejaka bila momčad Vojvodine, jedan od glavnih kandidata za plasman u najviši rang regionalne košarke.

Tako su Šibenčani ostali na samo jednoj pobjedi u 11 utakmica i na začelju tablice ABA 2 lige. Ujedno, bio je to peti uzastopni poraz momčadi trenera Josipa Pandže računamo li i utakmice iz prvenstva Hrvatske.

Međutim, Narančastima treba odati priznanje da su odigrali mušku utakmicu protiv ekipe koja ima nekoliko vrlo ozbiljnih igrača, prije svih Nikolića i Cunninghama.

Šibenka je veći dio prvog poluvremena bila u potpunom egalu. Novosađani su se tek koncem druge četrtine uspjeli odvojiti na deset razlike.

Nije se Šibenka predala, naprotiv početkom treće četvrtine spustila se dva puta na samo minus dva razlike i imala nekoliko napada za potpuni priključak.

Vjerojatno bi Šibenka u tome uspjela da je imala nekog jakog igrača na lopti, ili pravog playmakera kakav joj nasušno nedostaje posebice otkako je Klarin oziljeđen.

Iako zvuči pomalo apsurdno, Šibenčanima je bilo nešto lakše igrati u ABA ligi nego u domaćem prvenstvu. Iz jednostavnog razloga što u rosteru Šibenke ima puno stranaca, a u prvenstvu Hrvatske samo dvojica mogu biti istovremeno na parketu pa treneru Pandži stalno mora biti uključen kalkulator u glavi.

Zato si je u ABA ligi mogao dati oduška te su nerijetko čak četvorica bila zajedno u petorci.

Ova utakmica u kasnom terminu u Širokom Brijegu oopet je otvorila staro pitanje koliko je pogođen sustav natjecanja ABA 2 lige koji se igra na tzv. ‘balonima‘. Naime, prema službenim podacima u lijepoj širokobriješkoj dvorani okupilo se samo 20 geldatelja.

A košarka koju su prezentirali Vojvodina i Šibenka uopće nije bila za baciti.

Inače, dobra vijest za navijače Šibenke je da se nakon ozljede na parket vratio Marko Lukić, za kojeg se sumnjalo da je završio sezonu. Za razliku od Lukića, Klarin i Skorić još nisu u pogonu.

Šibenku u Širokom čekaju još dvije utakmice, u srijedu protiv nikšićke Sutjeske, a u subotu kontra skopskog TFT-a.

Vojvodina - Šibenka 81:68 (16:14, 28:22, 18:13, 19:19)

ŠIROKI BRIJEG- GSD Pecara. Gledatelja 20. Suci: Edo Javor, Ivan Mićević, Milanko Milanović.

Vojvodina: Cunningham (17), Banjac (7), Ljubičić, Rakićević (14), Zagrađanin (6), Bumbić (8), Savić, Nikolić (13), Johnson (10), Vučetić (6).

Šibenka: Skorić, Lukić (14), Klarin, Pleadin (8), Howard, Foreman (7), Babić (9), Topolović (11), Starovlah (15), Perković, Šarić (4), Škugor.

27. travanj 2024 05:19