StoryEditorOCM
Košarkaaba 2 liga

Tri poraza u tri utakmice: Šibenka neće po dobrom pamtiti turnir u Novom Sadu, ‘curilo‘ je na sve strane

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2024. - 16:54

Košarkaši Šibenke neće po dobru pamtiti turnir ABA 2 lige odigran u Novom Sadu. Naime, Narančasti su poraženi u sve tri odigrane utakmice.

Poslije makedonskih predstavnika Pelistera i MZT-a, skalp su Šibenčanima skinuli i Slovenci iz Domžala.

Tako je Šibenka poslije deset odigranih kola ostala na dnu tablice sa samo jednom pobjedom ostvarenom protiv drugog hrvatskog predstavnika Cedevite Junior

I u ovom susretu, Šibenka je opet iskazala staru boljku. Narančasti su jako loše otvorili utakmicu, pa su Slovenci u dva navrata u prvoj četvrtini imali plus 12.

Što je mislio o igri svoje momčadi, trener Josip Pandža je najbolje pokazao na ranom time outu:

- Znam da nam je ovo četvrta utakmica u šest dana. Ali, mi smo najmlađa momčad u ligi i šećemo se po terenu. Ne prihvaćam alibi- ‘zagrmio‘ je mladi kormilar Narančastih.

I njegova opaska brzo je dala rezultata. Trgnuli su se Šibenčani u drugoj četvrtini i serijom (15:0) preokrenuli rezultat.

Inače, prvo poluvrijeme obilježio je katastrofalan štu za tricu s obje strane. Iza linije 6,75 Helios je imao (0/13) dok su Šibenčani pogodili samo dvije lopte iz 14 pokušaja.

U nastavku dvoboja, igrači Heliosa prvi su pronašli mir pri šutu i vezali tri trice s kojima su ponovno pobjegli na dvoznamenkastu razliku.

Šibenka je pred kraj susreta ostala bez benzina i nije bila ni blizu preokreta. Dapače, Pnadžina momčad je išla iz greške u grešku, ‘curilo‘ je na sve strane pa je Helios jednostavno stigao do uvjerljive pobjede.

Šibenka- Helios 71:88 (11:21, 18:11, 21:27, 21:29)

NOVI SAD- Dvorana ‘Spens‘. Gledatelja 100. Suci: Vladimir Tomić, Nikola Jakimovski, Vojislav Lepetić.

Šibenka: Skorić (5), Lukić (19), Klarin (3), Pleadin (5), Howard (2), Foreman (14), Babić (5), Perković (16), Šarić, Škugor (2), Brajković.

Helios: Djitte (8), Blomgren, Bernard (26), Šetina, Zemljič (2), Mirtič (18), Nemanič (12), Copot (11), Mahkovic (11), Daneu.

28. travanj 2024 06:08