StoryEditorOCM
Košarkazacrnilo se na baldekinu

Trener Narančastih preuzeo odgovornost za debakl: ‘Stid me je što smo bili tako loši pred sjajnom publikom‘

Piše Krešimir Gulin
10. ožujka 2024. - 12:30

Nakon nedavnog niza od pet pobjeda u prvenstvu Hrvatske činilo se kako su crni dani iza košarkaša Šibenke. Ali, Baldekin ove sezone nikako ne može bez velikih turbulencija.

Uslijedila su tri poraza za redom i to sva tri na Baldekinu. Redom je Šibenka padala od zagrebačkih klubova- Cedevite Junior, Cibone i Dinama.

Ovaj posljednji poraz od Dinama, koji je s 30 razlike ‘pregazio‘ Šibenčane posebno je bolan:

- Sigurno težak poraz. Na parketu su bile dvije dijametralno suprotne ekipe. Jedna je Dinamo koja je igrala čvrsto i agresivno, u napadu maksimalno razigrano gdje su imali odličan protok lopte. Mi smo bili totalna kontra. Branili smo kriminalno, napadali sebično i za ovaj debakl najveća odgovornost je moja. Stid me je što smo pred ovoliko ljudi bili tako loši. Međutim, ostat ćemo pozitivni i gledati u bolju budućnost, jer ovakve predstave nije zaslužio ni grad Šibenik, ni ova publika koja nas je bodrila cijelo vrijeme- iskren je bio Josip Pandža, trener Šibenke, kojemu je ovo najteži poraz u mandatu na klupi Narančastih.

image

Košarkašima Šibenke nije pomogla ni sjajna podrška navijača

Niksa Stipanicev/Cropix

Slučajno ili ne, sva tri spomenuta poraza Šibenku su zadesila otkako se ozlijedio polivalentni Marko Lukić. Protiv Dinama Narančaste je zadesila još jedna pegula. Već u drugoj minuti ozlijedio se jedni pravi playmaker Antonio Klarin:

- Klarin je u prvoj minuti doživio ozljedu leđa i to nam je malo poremetilo koncepciju igre, jer imamo više stranaca pa smo morali kombinirati tri domaća i dva strana što nam je napravilo dosta problema. Nadam se da će Klarin biti brzo spreman za dalje, ali generalno svaka ozljeda je samo traženje alibija i mi smo znali i s manje igrača u rosteru igrati egal utakmice. Pirmjerice protiv Cedevite i Cibone kada smo igrali dobro u većem dijelu susreta.

Protiv Dinama smo totalno podbacili. Slijedi dobra analiza- rekao je trener Šibenke.

image

 Antonio Klarin ozlijedio leđa na samom početku utakmice s Dinamom

Niksa Stipanicev/Cropix

Opet je Šibenka pokazala staru boljku. Po tko zna koji put loše su otvorili utakmicu. Znali su se Narančasti nerijetko vraćati iz minusa i pobjeđivati (Škrljevo, Zabok), ali Dinamo je preiskusna momčad da bi to dopustila:

- Pričali smo cijeli tjedan na treninzima o tim našim lošim ulascima u utakmicu i onda nam se opet dogodi ista priča.Dinamo se odvojio na početku i samo odražavao prednost. Mi nismo imali energije, nismo bili fokusirani i na žalost, doživjeli smo tećak poraz- komentirao je Juraj Pleadin, košarkaš Šibenke.

image

Juraj Pleadin

Niksa Stipanicev/Cropix

 

27. travanj 2024 16:16