StoryEditorOCM
KošarkaKošarka

Težak udarac za Baldekin: Nadareni blizanci Šibenik mijenjaju Podgoricom?

Piše Krešimir Gulin
15. srpnja 2020. - 10:54

'Gdje ima dima, ima i vatre'- odgovorio je Josip Milaković- Jota, tajnik šibenske Škole košarke 'Dražen Petrović' na naše pitanje- Odlaze li nadareni košarkaši, braća blizanci Zvonimir i Tomislav Ivišić s Baldekina već ovog ljeta?

Milakovića smo kontaktirali jer je on najzaslužniji što su braća rodom iz bosansko- hercegovačkog Viteza prije nekoliko godina završili u Šibeniku, koji su vidjeli idealnom destinacijom za košarkaški razvoj.

Naime, košarkaškim kuloarima brzo se proširila neslužbena informacija kako se 17- godišnjaci visoki 210 i kusur centimetara, mladi reprezentativci Hrvatske, kojima mnogi proriču da su budućnost hrvatske košarke sele u Crnu Goru! Preciznije, u glavni grad Podgoricu u novoformirani istoimeni klub, koji bi trebao biti razvojna momčad Budućnosti. Ili, nešto slično kao što je u Srbiji Mega Crvenoj Zvezdi. Zanimljivo, iza oba 'razvojna' kluba stoji moćni menadžer Miško Ražnatović, koji brine o karijeri braće Ivišić.

Još konkretniji bio je Ante Burić, predsjednik GKK Šibenke:
- Nemalo sam se iznenadio kada sam dobio izjavu po kojoj braća Ivišić imaju namjeru jednostrano raskinuti ugovor sa Šibenkom! Moram reći da klub nije sudjelovao u mogućem transferu. Dapače, mi bismo itekako željeli da oni ostanu u Šibeniku. No, sasvim je izvjesno da su oni u dogovoru s obitelji i agentom odlučili dignuti sidro. Međutim, to s pravne strane nije završena priča. Braća Ivišić imaju potpisan ugovor sa Šibenkom i dok ne podmire svoje obveze ne mogu otići. Tko zna na kojoj pravnoj instanci će završiti ova priča- izjavio nam je Burić.

Sportski direktor GKK Šibenke Filip Vukičević bio je kratak:
- Braća Ivišić još uvijek imaju ugovor sa Šibenkom, pa ih i dalje smatram našim igračima- rekao je Vukičević.

Unatoč željama čelnika 'narančastih', malo je vjerojatno da će talentirani košarkaši ostati na Baldekinu. Njihov izvjesno odlazak neugodan je udarac za novog trenera Šibenka Dženana Rahimića koji je planirao Ivišiće u novoj sezoni u punoj mjeri uključiti u seniorski pogon. Naime, minulih sezona blizanci su bili rastrgani između obveza u mlađim kategorijama i pravih seniorskih treninga. Jer, ruku na srce, u prošloj sezoni Ivišići su tek počeli na kapaljku dobivati minutažu u HT Premijer ligi, doduše Tomislav nešto više od Zvonimira.

(Pre)rani odlazak Ivišića van granica Lijepe naše, nedvojbeno je udarac i za hrvatsku košarku. Ili, sjajan je indikator nezavidne situacije u kojoj se nalaze hrvatski klubovi, budući da je većina njih nemoćna kada se na njihovim vratima pojavi kupac sa 'šakom dolara'.

Baldekin je jedan od boljih, ili ako hoćete lošijih primjera za dokaz toj tezi. Jednostavno postaje frustrirajuće za navijače Šibenke kolikom lakoćom i brzinom s Baldekina odlaze najbolji plodovi i prije nego propupaju. Najnovija epizoda u tom serijalu su braća Ivišić, a praktički se nisu ni slegle emocije oko odlaska Tonija Nakića u Cibonu. Ali, prijatelji 'narančastih' navikli su na šokove praktički svakog ljeta. Ranije, kada su odlazli godinu za godinom Krešimir Radovčić i Roko Badžim... Da se ne vraćamo u prošlost i spomenemo Darija Šarića koji nije odigrao niti minute za seniore Šibenke....

19. travanj 2024 01:42