StoryEditorOCM
KošarkaLijep uspjeh Narančastih

Šibenka u polufinalu Kupa nakon 23 godine: Velika utakmica Jambrovića, Paić zabio ključne koševe

Piše Krešimir Gulin
14. veljače 2023. - 21:55

Košarkaši Šibenke preskočili su prvu prepreku na završnom turniru Kupa Krešimir Ćosić i plasirali se u polufinale tog natjecanja nakon čak 23 godine. Narančasti su svladali Furnir ponajviše zahvaljujući sjajnoj obrani i velikoj energiji koju se prezentirali u trećoj četvrtini

Naime, veći dio prvog dijela Šibenčani su bili prisiljeni loviti prednost Zagrepčana. Momčad trenera Damira Milačića pravi ritam uhvatila je tek koncem druge četvrtine.

Računajući kraj te dionice i početak treće četvrtine Šibenka je dugo dugo držala Furnir bez koša. U tom periodu Narančasti su napravili seriju (14:0) i poveli (39:34).

Prvenstveno na krilima raspoloženog Jambrovića Šibenka je stigla do velikih (57:44) početkom zadnje četvrtine.

image

Pavao Paić postigao je važne koševe u završnici utakmice

Goran Mehkek/Cropix

Međutim, tada su Narančasti ostali bez ideje u napadu, pa su bili punih pet minuta bez koša što su iskoristili ‘dubravaši‘ i zakuhali zanimljivu završnicu. Tada su ključne poteze povukli rekovalescenti Paić i Pleadin. Prvi je pogodio dva otvorena šuta, a drugi je ukrao loptu opasnom Amerikancu Hollingsworthu kojeg su Šibenčani generalno jako dobro zatvorili.

Valja napomenuti kako je trener Milačić sjajno dozirao minutažu svojim ključnim igračima, koji su se vratili za ovu utakmicu nakon neugodnih ozljeda. Definitivno, i ova utakmica je pokazala kako Šibenka ima igru u kojoj se jasno vidi trenerski rukopis.

Šibenčani sada čekaju ždrijeb kako bi saznali protivnika u polufinalu u petak. Jedan od potencijalnih protivnika je Cedevita Junior koja je svladala Bosco (97:87).

- Presretan sam, ovo je veliki uspjeh za našu ekipu od kojih se pola ne brije. Sretan sam što ostajemo zajedno do petka u Zagrebu, bit će to lijep ‘team building‘ za nas jer nismo bili puno skupa u zadnje vrijeme. Malo ćemo se proveseliti i pokušati dobro spremiti za bilo koga tko nam dođe u polufinalu- rekao je Damir Milačić, trener Šibenke.

image

Damir Milačić, vidi se trenerski rukopis u igri njegove momčadi

Goran Mehkek/Cropix

Šibenka - Furnir 68:55 (16:22, 15:12, 24:10, 13:11)

ZAGREB- Košarkaški centar ‘Dražen Petrović‘. Gledatelja 400. Suci: Josip Radojković, Alfred Jovović, Marko Mustapić.

Šibenka: Skorić (3), Kakar (17), Klarin (2), Pleadin, Howard (6), Brocić (6), Antić, Jambrović (17), Šarić, Paić.

Furnir: Kuzmanović, Hollingsworth (13), Jurić, Vidović (12), Kalajžić (5), Nazor, Savić, Bjelanović, Bošnjak (10), Karahodžić, Paponja (13), Kos (2).

18. travanj 2024 02:42