StoryEditorOCM
Košarkadubrava na baldekinu

Šibenka traži petu pobjedu u nizu; trener i kapetan zazivaju podršku navijača

Piše Krešimir Gulin
19. veljače 2024. - 15:27

Košarkaši Šibenke u finom su nizu u prvenstvu Hrvatske. Momčad trenera Josipa Pandže u seriji od četiri pobjede (Škrljevo, Dinamo, Zabok, Bosco).

Narančasti će do petog slavlja za radom pokušati stići u utorak kada im na Baldekin u goste dolazi zagrebačka Dubrava. Doista, Šibenka ima lijepu prigodu za nastavak pobjedničkog niza, jer su Zagrepčani momčad ‘po mjeri‘ Narančastima.

Podsjetimo, dubravaše je donedavno s klupe vodio Šibenčanin Jeronimo Šarin, ali je zbog serije loših rezultata podnio ostavku te ga je zamijenio Marija Bagarić:

- Dubrava sigurno dolazi s velikim samopouzdanjem u Šibenik. Igrali su polufinale Kupa i veći dio utakmice bili su konkurentni Ciboni. Sigurno i bez obzira na stanje na tablici mi moramo biti maksimalno fokusirani, borbeni i koncentrirani, ako želimo tu pobjedu. To nam je prvenstveni cilj- kazao je Josip Pandža, trener Šibenke.

Pandža smatra kako Dubrava ima sličnu selekciju ekiep kao i Šibenka:

- Imaju puno mladih igrača i puno igrača koji mogu igrati u visokom intenzitetu. Odnosno, onih koji mogu dobro trčati na obje strane. Također, imaju puno šutera za tri poena. Koncentracija i borbenost je ono što nam treba kroz četrdeset minuta da bi nastavili svoj pobjednički niz u domaćem prvenstvu.

Nadam se dobroj posjećenosti publike i pobjedi svoje momčadi- zaključio je kormilar Narančastih pod čijim vodstvom su zabilježili svega jedan poraz u domaćem prvenstvu.

Podršku navijača zaziva i Antonio Klarin, kapetan Šibenke. On je naglasio i činjenicu da su se konačno uspjeli malo regenerirati budući da su izašli iz ‘ludog‘ ritma koje im je nametnulo igranje u ABA 2 ligi:

- Maksimalno spremni dočekujemo utakmicu u utorak protiv Dubrave te se nadamo što većoj podršci s tribina kako bi skupa došli do pobjede- rekao je playmaker Šibenke.

Utakmica Šibenka- Dubrava počinje u 18 sati.

image

 Antonio Klarin

Niksa Stipanicev/Cropix
27. travanj 2024 15:39