StoryEditorOCM
KošarkaVelika pobjeda Narančastih

Šibenka se specijalizirala za rušenje ABA ligaša: nakon Splita i Cibona pala na Baldekinu!

Piše Krešimir Gulin
20. veljače 2021. - 20:19

Šibenka se speciijalizirala za rušenje ABA liga[a na Baldekinu. Nakon [to su svladali Split, veliki podvig su ponovili I protiv Cibone.

Nestvarno dobar bio je ulazak u utakmicu Šibenke. Tricama Freemana, Mikovića i Širka poveli su 11:0, pa je Bariša Krasić, koji je vodio Cibose umjesto glavnog trenera Vlade Jovanovića koji je bio u stožeru reprezentacije Srbije, morao pozvati time out nakon samo tri minute igre. Međutim, niti nakon prdaha se ništa nije promijenilo nabolje za njegovu momčad. Serija Narančastih zaustavila se na 18:0, a Novačić je ubacio prve koševe za Vukove kada je na semaforu bilo 3,43 minute do kraja prve četvrtine.

Sjajan je za domaćina bio i početak druge dionice. Čak je trener Rahimić uspio odmoriti Širka i Mikovića a da mu rezultat nije padao. Najzaslužniji za to bio je mladi Pleadin koji je s nekoliko poteza 'izludio' Cibose. Za Narančaste je sve bilo 'ružičasto' do rezultata (36:19). Dodala je i Cibona malo gasa u obrani, ali je stala i napadačka ideja Šibenke, tako da su u šest minuta ubacili samo dva poena. Bio je to razlog da su gosti s pristojnih minus sedam otišli na veliki odmor.

U drugom poluvremenu jedini raspoloženi igrač Šibenke u napadu bio je crnogorski centar Miković i samo je zahvaljujući njegovim koševima domaćin držao prednost u većem dijelu treće četvrtine. No, kvaliteta gostiju sve više dolazi do izražaja, posebice kada se razigrao kapetan Markota i s osam uzastopnih poena donio prvo vodstvo Ciboni (52:49).

Ipak, Šibenka nije klomula duhom iako je prosula velliku prednost. I dalje je nerješiva enigma za Vukove bio Miković, pa su Narančasti uveli utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Činilo se da su domaćini u dobitnoj poziciji kada je Pleadin pogodio tricu za (68:64) minutu i 45 sekundi prije kraja, međutim Bilinovac je dva uzastopna polaganja izjednačio. Ostalo je još 30 sekundi uz posjed Šibenke i onda je na isteku napada iz naizgled nemoguće situacije tricu pogodio Širko za 71:68.

Cibona je imala devet sekundi za napad za produžetak, doveli su Novačića na otvoreni šut iz kornera za tri poena, ali je iscurila lopta iskusnog Zadranina, a s druge strane je mlađahni Pleadin iz slobodnih bacanja samo potvrdio veliku pobjedu Narančastih.

Šibenka- Cibona 73:68 (25:8, 13:23, 13:21,22:16)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Tomislav Hordov, Leo Roglić, Roko Hordov.

Šibenka: Freeman (19), Bobek, D. Šarić (2), P. Šarić, Bašić, Solomun (4), Antić, Miković (25), Pleadin (10), Vlaić, Širko (13), Jurković.

Cibona: Reynolds, Bilinovac (10), Radovčić (10), Planinić (11), Marić (2), Novačić (12), Gnjidić (1), Branković (2), Markota (17), Nakić (3).

27. travanj 2024 06:42