StoryEditorOCM
KošarkaDo ljeta 2024.

Šibenka potpisala ugovor s još jednim mladim igračem: Je li Ivan Živković nasljednik Domagoja Bašića?

Piše šibenski.hr
5. ožujka 2020. - 08:29

Mladi talentirani bek šuter Ivan Živković stavio je potpis na ugovor sa Šibenikom do ljeta 2024. Nekadašnji U-15 reprezentativac Hrvatske priključen je treninzima prve momčadi početkom ove sezone, a nastupao je i za ekipu OKK Dražen Petrović u Drugoj ligi i juniorsku momčad Šibenke.

U seniorskoj ekipi Živković je debitirao u sezoni 2017/2018. s navršenih 16 godina u utakmici sa Zadrom.

- Radi se o vrlo karakternom igraču. Brz, vižljast, dobrog šuta, dobro se nosio sa seniorima na treninzima. Trenutno malo fizički zaostaje po pitanju mase, međutim to odlično nadoknađuje snalažljivošću i hitrinom, a masa će sigurno s treninzima doći. Imam vrlo pozitivno mišljenje o njemu, žao mi je što zbog ozljeda ove sezone nije mogao biti više u trenažnom procesu, ali u svakom slučaju radi se o pravom šuteru, nasljedniku Domagoja Bašića – poručio je trener Šibenke Edi Dželalija.

Ivan Živković ima 18 godina i visok je 199 centimetara, igra na poziciji bek šuter.

- Kao što je kazano i kod prijašnjih potpisa mladih igrača, naš put je stvarati i razvijati naše igrače, našu dicu. U ovom trenutku potpis na vjernost klubu stavlja igrač na kojem ćemo, uz ostale talentirane mladiće, graditi budućnost. Radi se o najtalentiranijem igraču 2002. godišta i željeli smo ga zadržati. Želim mu puno uspjeha u dresu Šibenke - kazao je direktor kluba Filip Vukičević.

Živković je prve košarkaške korake napravio sa šest godina kod trenera Mira Kotarca.

- Treniram košarku od svoje šeste godine i maštao sam o ovom trenutku. Hvala svima koji su vjerovali u mene, nadam se da ću to i opravdati – rekao je mladi igrač Šibenke.

23. travanj 2024 22:10