StoryEditorOCM
Košarkanesreća ne dolazi sama

Šibenka porazom otvorila premijerni nastup u ABA 2 ligi. Narančasti ostali bez još jednog visokog igrača

Piše Krešimir Gulin
9. listopada 2023. - 16:52

Košarkaši Šibenke porazom su otvorili svoj premijerni nastup u ABA 2 ligi. U ‘balonu‘ koji se igra u Subotici bolji od Šibenčana bio je Borac iz Banja Luke.

Oslabljeni Narančasti odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme u kojem su pogodili čak osam trica. Nije ni čudno što su Šibenčani živjeli od šuta budući da su zbog ozljeda ostali praktički bez cijele unutarnje linije. Jedini visoki igrač u rosteru trenera Damira Milačića ostao je Matej Perković, a ni on nije klasična ‘petica‘.

U redovima Šibenke u prvih 20 minuta odskakali su Luka Babić i Lovro Mandalinić.

U nastavku je Šibenka popustila. Već na početku treće četvrtine Borac je napravio (8:0) i prešao u vodstvo. Ipak, Narančasti su se držali na pristojnom zaostatku sve do početka zadnje dionice (60:66) i to prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Antoniju Klarinu.

Međutim, Šibenčani nisu imali lijek za super raspoloženog Amerikanca Westa koji je nemilice ‘raketirao‘ koš Narančastih i gotovo sam donio Borcu pobjedu.

Vjerojatno bi Šibenka puno bolje parirala Banjalučanima da još jednu neuvjerljivu utakmicu nije odigrao play Brown. Van utakmice je ostao i šuter Hrštić, koji je očito svoj barut potrošio protiv Zadra kojemu je zabio 28 koševa.

Inače, Šibenka i dalje muku muči s ozlijeđenim igračima. Iz dana u dan puni se lista košarkaša van stroja. Tako se ranije ozlijeđenima Paiću, Pleadinu i Topoloviću pridružio Amerikanac Howard. Centar kojega iznimno cijeni Milačić slomio je prst i van parketa će biti idućih nekoliko tjedana.

Novi nastup u ABA 2 ligi Šibenka ima u srijedu u 21 sat kada im je protivnik srpski Zlatibor.

Borac (BL) - Šibenka 88:81 (21:22, 22:25, 23:13, 22:21)

SUBOTICA- Hala sportova Dudova šuma. Gledatelja 200. Suci: Radoš Savović, Duško Sedlar, Igor Janjusević.

Borac (BL): Ateljević, Dragojević (12), Radaković (5), Adamović, Gavrić, Čovičković, Šešlija (15), West (29), Pleasant (10), V. Bošković (2), Delalić (10), S. Bošković (5).

Šibenka: Skorić (10), Hrštić, Bobek, Klarin (17), Brown (5), Babić (23), Mandalinić (15), Perković (11), Šarić, Škugor, Brajković.

29. svibanj 2024 15:34