StoryEditorOCM
Košarkapreduboka sutjeska

Šibenka nastavila nizati poraze, trener Pandža prešao granicu dobrog ukusa

Piše Krešimir Gulin
20. ožujka 2024. - 22:54

Košarkaši Šibenke nastavljaju nizati poraze. Na turniru ABA 2 lige u Širokom izgubili su i drugu utakmicu, jer je Narančaste nakon Vojvodine svladala i nikšićka Sutjeska. Tako su Šibenčani kombinirano u hrvatskom prvenstvu i ABA 2 ligi stigli do šest neuspjeha za redom.

Već po tradiciji, Šibenčani su jako loše otvorili utakmicu. Više od četiri minute bili su bez koša u igri, dok je Sutjeska u napadu radila što god je htjela.

Crnogorci su poveli (15:4) te je trener Šibenke pozvao time out koji će se jamačno još dugo prepričavati. Budući da se u TV prijenosima snimaju minute odmora gledatelji su mogli svjedočiti vulgarnim psovkama kojima je Pandža ‘častio‘ svoje igrače.

Njegove riječi bile su toliko prostačke da ih ne trpi novinski papir. Ne možemo ih prenijeti u izvornom obliku, ali oni koji ih nisu čuli trebaju znati kako je trener iz BiH debelo prešao granice dobrog ukusa.

Pandža je bio silno ljut na obrambeni angažman svojih igrača, pa ćemo prenijeti samo blaži dio njegovih eskapada:

- Želite li vi večeras igrati košarku? Imate li vi ponosa?- pitao je trener Šibenke svoje igrače.

Premda je njegov istup na minuti odmora bio sve samo ne pedagoški, na parketu je urodio plodom.

Šibenka je napravila seriju 12:0, preokrenula rezultat i sve do kraja prvog poluvremena održavala lagano vodstvo.

Poglavito zahvaljujući raspoloženom Luki Babiću Narančasti su bili ‘u utakmici‘ sve do sredine zadnje četvrtine. No, tada je Sutjeska preko Mitrovića i Otaševića vezala četiri trice i pobjegla na za Šibenku nedostižnih (78:67).

Dobra vijest za Narančaste je što su se nakon ozljeda na parket vratili Klarin i Skorić, međutim Pandža u susretu sa Sutjeskom nije koristio centra Topolovića.

Tako će izuzev Paića, Šibenka konačno biti kompletna u važnoj utakmici protiv skopskog TFT-a u subotu.

To je izravni dvoboj za izbjegavanje posljednjeg mjesta na tablici, a pobjednik tog susreta imat će pravo igranja u ABA ligi i iduće sezone.

Šibenka- Sutjeska 72:80 (19:17, 18:19, 21:24, 14:20)

ŠIROKI BRIJEG- GSD Pecara. Gledatelja 40. Suci: Aleksandar Milojević, Milanko Milanović, Andraž Rebeušek.

Šibenka: Skorić (2), Lukić (12), Klarin (2), Pleadin (5), Howard (1), Foreman (6), Babić (22), Topolović, Starovlah (14), Perković (8), Šarić, Škugor.

Sutjeska: Goranović, Barović (5), Ma. Vujović, Kočović (17), Đurišić (4), Vulović, Mi. Vujović (5), Vuković (2), Spasojević (19), Mitrović (16), Otašević (12).

 

 

26. travanj 2024 09:21