StoryEditorOCM
Košarkamilić starovlah

Šibenka dovela igrača s bogatim iskustvom u ABA ligi: ‘Njegov CV pokazuje da ima veliku kvalitetu‘

Piše Krešimir Gulin
26. veljače 2024. - 14:17

Košarkaši Šibenke imaju novog igrača! Riječ je o 26- godišnjem Crnogorcu Miliću Starovlahu. Onima koji prate ABA ligu ovo ime bit će itekako poznato.

Radi se o krilnom igraču koji je u karijeri igrao podgoričke klubove SC Derby i Budućnost te Mornar iz Bara.

Šibenka se na angažman novog igrača odlučila nakon serije ozljeda od kojih je zadnja u nizu Marka Lukića, koji je u siječnju stigao na Baldekin. Lukić se sjajno uklopio u momčad trenera Josipa Pandže, ali je na nedavnoj utakmici domaćeg prvenstva s Dubravom slomio prst te će duže vrijeme izbivati s parketa.

Osim Lukića, trenutačno su ‘van stroja‘ Paić, Topolović, Pleadin, Skorić, Šarić... tako da je novi igrač u rosteru bio nužnost:

- Nakon ozljede Lukića, na tržištu smo reagirali potpisom Starovlaha. On je igrač u najboljim košarkaškim godinama, dovoljno iskusan da nam donese mir, a dovoljno mlad da se uklopi u našu ideju brze košarke. Znam ga privatno, radi se o velikom radniku, profesionalcu i karakteru. Njegov CV pokazuje da ima veliku kvalitetu. Nadamo se dobroj adaptaciji Milića i novim pobjedama Šibenke- rekao je Josip Pandža, trener Šibenke.

Starovlah će pravo nastupa imati tek u trećem krugu prvenstva Hrvatske. To znači da će propustiti subotnju utakmicu s Cibonom na Baldekinu:

- Drago mi je što dolazim u klub koji ima veliku povijest iza sebe. Želim se zahvaliti svim ljudima u klubu što su mi pružili priliku da budem dio ovog kolektiva. Nadam se da ću opravdati povjerenje svih u klubu, i mogu obećati da ću u svakom trenutku dati 100 posto svojih mogućnosti. Nestrpljivo čekam početak treninga i utakmica- izjavio je Starovlah nakon potpisa za Narančaste.

 

27. travanj 2024 05:14