StoryEditorOCM
Košarkabizarna situacija

Sezona je tek počela, a Šibenka već u velikim problemima sa zdravljem: ‘Igrače nam bodu i ose‘

Piše Krešimir Gulin
3. listopada 2024. - 11:41

Uoči početka sezone iz tabora košarkaša Šibenke proklamirali su visoke ciljeve. U svakom slučaju traži se značajan iskorak u odnosu na lanjsku kampanju koja je bila za zaborav- iz više razloga:

- U prvenstvu Hrvatske cilj nam je biti u gornjem dijelu tablice, a u ABA 2 ligi želimo biti konkurentniji nego lani, odnosno boriti se za ulazak u play off- kazao je Ante Nakić, predsjednik Šibenke nekoliko dana prije prvog podbacivanja lopte u novoj sezoni.

image

Ante Nakič, predsjednik Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

Ambicije na parketu su potkrijepljene solidnim budžetom. Prema Nakićevim riječima on iznosi oko 600.000 eura, od čega oko 385 tisuća otpada na prvu momčad. Proračunom Šibenka nedvojbeno spada u gornji dom hrvatske lige, ali još uvijek miljama daleko od primjerice aktualnog prvaka Zadra, pa i Splita ili Cibone.

Međutim, prve dvije utakmice Narančastih pokazale su kako će zacrtane ciljeve biti teže ostvariti nego što se planiralo. Naravno, jako je rano za zaključke, ali neke smjernice su vidljive.

Podsjetimo, momčad novog trenera Roka Jurline poražena je na Baldekinu od Dubrave (77:81) na startu hrvatskog prvenstva.Samo nekoliko dana kasnije Šibenčani su položili oružje i u ABA 2 ligi, bolji je bio srpski Zlatibor. A kada se izgubi na domaćem parketu, jasno je da ćete teško dohvatiti neko od prva dva mjesta u skupini koja vode u daljnju fazu natjecanja.

Premda, družini trenera Jurline teško je išta prigovoriti nakon poraza od Zlatibora. Jer, Narančasti su na parket istrčali praktički desetkovani, sa samo dvojicom visokih igrača u rosteru- Jukićem i Serdarušićem. I takvi su pružili više nego dostojan otpor ionako favoriziranom protivniku. Točnije, sve je odlučeno u zadnjih desetak sekundi kada je u napadu za eventualnu pobjedu Junakoviću sviran nesportski prekršaj u napadu.

image

Zbog ozljede prsta centar Šibenke Pavao Paić izbivat će s parketa dva mjeseca

Nikša Stipaničev/Cropix

Protiv Zlatibora Jurlina nije mogao računati na ozlijeđene centra Paića i krilnog igrača Škedelja. Kada se njima pridoda i play Klarin koji je dugo van stroja jasno ja kakvi zdravstveni problemi muče Šibenčane. Sezona je tek počela, a kada se samo sjetimo koliko smo se nalupali po tipkovnici pišući o ozljedama i bolestima u muškom dijelu Baldekina

- Imamo velike probleme već na startu sezone, odnosno još od priprema gdje smo praktički imali sedam zdravih igrača i sedam što ozlijeđenih što bolesnih. Teško je i trenirati u takvim uvjetima… Nije to nikakav alibi, međutim definitivno da u utakmicama kao što je bila ona sa Zlatiborom to dolazi do izražaja s obzirom da nositelji moraju biti na terenu u većem dijelu utakmice.

Bez Klarina smo već duže vrijeme, sada smo ostali na dva mjeseca bez Paića zbog loma prsta, Škedelj je na svoju inicijativu igrao utakmicu protiv Dubrave, međutim ta njegova prepona nije dobro, Škugor je doživio distorziju zgloba, Šarić se taman vratio nakon mjesec dana, pa je doživio nezgodni ubod ose koja ga je opet udaljila s terena, Bobek i Begić nakon dugog perioda su se tek prije nekoliko dana ‘vratili u život‘ da bi odradili trening pred utakmicu i mislim da smo u ovom trenu pružili maksimum koji možemo- kazivao je Jurlina.

image

Roko Jurlina, trener Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

Predsjednik i trener Šibenik već su naglasili kako su ciljano rasteretili budžet i kako su ostavili prostor da tijekom sezone angažiraju još dvojicu igrača. Nastavi li se sezona razvijati u ovom tonu, lako je moguće da na Baldekinu iskoriste ta dva ‘žetona‘ i puno ranije nego što su planirali.

Jer, ritam utakmica je vrlo jak. Već u subotu Šibenčani se vraćaju obvezama u prvenstvu Hrvatske. Čeka ih dalek put u Osijek, gdje idu na noge novom prvoligašu. Osječani su u prvom kolu izgubili 25 razlike na gostovanju kod Cedevite Junior i jamačno će sve učiniti kako bi protiv Šibenke došli do prvih bodova u sezoni.

03. listopad 2024 14:43