StoryEditorOCM
Košarkabaldekin se budi

Predsjednik Šibenke otkrio ambicije Narančastih u novoj sezoni: ‘Rasteretili smo budžet da možemo reagirati na tržištu‘

Piše Krešimir Gulin
25. rujna 2024. - 13:41

Košarkaši Šibenke subotnjom utakmicom (20 sati) s Dubravom na Baldekinu u prvom kou HT Premijer lige otvaraju novu sezonu u kojoj će ponovno igrati na više frontova.

Osim u domaćem prvenstvu i kupu, Narančasti će drugu godinu za redom nastupati i u ABA 2 ligi. Natjecanju koje će od ove sezone biti igrano u drugačijem formatu. Razliku od lanjske sezone kada se igralo u tzv. balonima, ovaj put u prvoj fazi su ekipe podijeljene u grupe po četiri momčadi.

Šibenka je u skupini sa srpskim Zlatiborom, Borcem iz Banja Luke te slovenskom Ilirijom. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake grupe nastavit će svoj put u daljnju fazu natjecanja.

S obzirom da su sve hrvatske momčadi solidno ekipirale za HT Premijer ligu, Šibenčane jamačno očekuje zahtjevna sezona. Svakako, na Baldekinu bi htjeli napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu koja je bila rezultatski promašena.

Šibenka je tijekom ljeta doživjela veliku rekonstrukciju u igračkom i stručnom kadru. Otišli su brojni igrači iz prošle godine (Babić, Lukić, Skorić, Starovlah, Foreman, Howard, Perković,...). Stiglo je šest novih košarkaša (Junaković, Vujičić, Škedelj, Sredarušić, Jukić i Badrak). Novi je i trener- 31- godišnji Zadranin Roko Jurlina.

Logično je da na Baldekinu nakon lanjske sezone pušu i na hladno. Stoga se ne žele razbacivati velikim najavama:

- Želimo biti u gornjem dijelu tablice u prvenstvu Hrvatske. Također, želimo biti konkurentniji nego prošle godine u ABA 2 ligi. Konkretno, to znači da nam je cilj ulazak među osam ekipa i borba za play off. Ekipa je znatno izmijenjena. Od 14 igrača pod ugovorom imamo njih devet iz Šibenika i time se ponosimo. Svi igrači koji su došli ‘sa strane‘ trebali bi biti među nositeljima igre. Zadovoljni smo s radom trenera Jurline i vjerujemo u uspješnu sezonu.Također, pohvalio bih učinak mladih igrača Badraka i Škugora u pripremnoj fazi čime su istaknuli kandidaturu za zapaženu ulogu u momčadi- rekao je Ante Nakić, predsjednik Šibenke.

image

 Ante Nakič, predsjednik Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

Prošlu, turobnu sezonu na Baldekinu, osim loših rezultata obilježile su i brojne ozljede. Nova sezona nije ni počela a u taboru Šibenke već se uvelike priča o zdravstvenom biltenu.

Naime, opet je ‘van stroja‘ branič Antonio Klarin koji je u koncepciji trenera Jurline trebao imati važnu ulogu. Prvenstveno kao prva alternacija za iskusnog plaxmakera Martina Junakovića.

Dobar dio priprema propustio je i Slovenac Miha Škedelj, koji je na Baldekin doveden da bude jedan od glavnih igrača. Prema najoptimističnijim prognozama Klarina neće biti do kraja godine, a Škedelj se vratio treninzima i mogao bi biti spreman za Dubravu u subotu.

Uoči sezone Jurlina je istaknuo kako bi volio imati široki roster koji bi Narančastima omogućio igranje na više frontova u visokom ritmu:

- Trenutačno, stanje nije baš onakvo kakvo sam htio. Računali smo na Klarina i još neke igrače. Niz mlađih igrača je ozlijeđeno i bolesno, pa nam to stvara dosta problema na treninzima. Međutim, nema plakanja. Također, ostavili smo mogućnost da tijekom prvog dijela sezone dovedemo još dva igrača ‘na žeton‘. U tom smislu rasteretili smo i budžet. U prvih nekoliko kola ući ćemo s postojećim rosterom, pa ćemo reagirati na tržištu ukoliko se pokaže potreba- rekao je trener Šibenke.

image

 Roko Jurlina, trener Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

Sudeći prema riječima predsjednika Nakića, Šibenka će imati poprilično manevarskog prostora na tržištu jer financijska slika nije loša:

- Naš budžet za ovu sezonu iznosi oko 600 tisuća eura. Mogu kazati, kako smo zatvorili više od 90 posto proračuna. Od toga novca, 345.000 tisuća otpada na igrače. Na stožer i zaposlenike potrošit ćemo 180 tisuća eura, a na organizacijske troškove oko 80 tisuća eura. Naravno, radi se o brutto iznosima- zaključio je Nakić, koji je najavio otvaranje još jednog fan shopa Šibenke.

Bit će to treći takav dućan u Šibeniku, koji će nakon lokacija u sklopu dvorane na Baldekinu i trgovačkog centra Dalmare svoja vrata otvoriti na šibenskoj rivi.

25. rujan 2024 13:45