StoryEditorOCM
Košarkanarančasti u teškom trenutku

Poslije uvjerljivog poraza na Gripama, na Baldekin stiže prvak Hrvatske: ‘Neka nam navijači budu šesti igrač‘

Piše Krešimir Gulin
5. listopada 2023. - 11:08

Košarkaše Šibenke ždrijeb nije mazio. Narančastima su kuglice na startu domaćeg prvenstva dodijelile dva dalmatinska derbija, odnosno utakmice s dvije najbolje hrvatske ekipe.

Momčad trenera Damira Milačićau prvom kolu je gostovala kod viceprvaka Splita i nije dobro prošla. Ostali su Šibenčani ‘zalađeni‘ na Gripama na minus 34 (56:90).

Već u petak Narančasti dočekuju prvaka Hrvatske- Zadar. Eto, zašto ždrijeb nije bio naklonjen Šibenčanima. To više što Milačićeva momčad ima velikih problema s ozljedama i proći će još dosta vremena da se ekipira.

Najveći problem Narančasti imaju ispod obruča, gdje su van stroja jedina dva prava ‘teška‘ centra- Paić i Pleadin. Osim njih, nakon operacije se oporavlja šuter Pleadin.

Čini se da će se tako ‘ranjeni‘ Šibenčani teško nositi s ABA ligašima, premda na Baldekinu imaju velike ambicije za ovu sezonu. Stoga su i angažirali niz novih igrača, playa Browna, šutera Hrštića, igrače s iskustvom iz domaće lige poput Babića i Mandalinića...

Zato šibenska publika s nestrpljenjem iščekuje petak kako bi konačno na djelu vidjela ‘novu‘ Šibeniku i to u srazu protiv najljućeg rivala- susjeda Zadra.

image

 Damir Milačić, trener Šibenke

Marko Todorov/Cropix

- Istina,ekipa Zadra je mamac za sve. Očekujem pun Baldekin i zamolio bih navijače da nas dođu podržati i da nam budu šesti igrač kao što su nam svaki put bili i hvala im na tome.

Nalazimo se u teškoj situaciji i raspored nas definitivno nije mazio, a uz to imamo probleme, pogotovo na centarskim pozicijama gdje nosioci igre na tim pozicijama neće igrati jedan duži period.

Ovo je momčad koja puno radi, koja je potpuno nova te će joj trebati dosta vremena, ali mi moramo ostati pozitivni. Ono što smo napravili nakon analize utakmice sa Splitom je podizanje samopouzdanja i vidjeli smo da smo se praktički raspali u zadnjoj četvrtini što znači da smo dobro odigrali dvadesetak minute i ja želim tu minutažu protiv jakih protivnika produžiti.

Napravit ćemo sve da što duže budemo u igri, a kad je tako onda je svaki rezultat moguć- kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

image

 Antonio Klarin

Nikša Stipaničev/Cropix

U teškom porazu na Gripama, jedan od najboljih igrača Šibenke, uz Amerikanca Browna, bio je kapetan Antonio Klarin:

- Dvoboja sa Zadrom nam je prva utakmica ove sezone na našem Baldekinu, a mi ćemo učiniti sve što možemo kako bi utakmicu učinili što neizvjesnijom. Također se nadamo što većoj podršci s tribina jer nam ona na svakoj utakmici čini veliku razliku- poručio je mladi branič Narančastih.

Utakmica Šibenka- Zadar igra se u petak u 18 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.

 

09. svibanj 2024 14:16