StoryEditorOCM
Košarkatraže prekid crnog niza

Nakon šamara bi ‘popili‘ Cedevitu; ozljede opet kroje sastav Šibenke

Piše Krešimir Gulin
12. ožujka 2024. - 16:11

Košarkaši Šibenke prekid crnog niza od tri poraza na svom Baldekinu, traže na gostovanju kod zagrebačke Cedevite Junior u srijedu.

Po tko zna koji put ove sezone, ponovno će ozljede krojiti sastav Šibenčana. Jamačno, trener Josip Pandža neće moći računati na Lukića i Skorića, ali ni na kapetana Klarina koji je zbog ozljede leđa morao iz igre već u drugoj minuti u prošlom kolu s Dinamom.

Kako doznajemo u klubu, playmaker Narančastih obavio je ‘magnet‘ i vrlo brzo bi se trebala znati ozbiljnost njegove ozljede

- Nismo sigurni u kojem sastavu ćemo igrati, međutim, tko god nedostaje može ga se nadoknaditi velikom borbenosti i hrabrosti ostalih igrača. Smatram kako imamo dosta kvalitete da idemo u Zagreb s optimizmom i da tražimo pobjedu. Moramo reagirati dobro, nije bitno koliko čovjek pada, najbolji su oni koji brzo ustaju. Ostajemo pozitivni i vjerujemo u pobjedu u Zagrebu- sipa mudrosti Pandža uoči gostovanja u Domu sportova.

Trener Šibenke progovorio je i o protivniku:

Cedevita je odličan trkački mladi sastav s dva kvalitetna stranca. Imaju balans kvalitete i velike energije u igri i odlično su vođeni. Svjesni smo njihove kvalitete – kaže trener Narančastih.

Šibenka je izgubila od Cedevite prije tri kola, tijesno (81:83). Međutim, ono što bili navijače Narančastih je težak poraz (30 razlike) koji im je nanio Dinamo minulog vikenda:

- Dobli smo grozan šamar u zadnjem kolu gdje smo bili obrambeno nikakvi, borbeno slabi i napadački dosta bezidejni i sebični. Jedva čekamo da krene utakmica protiv Cedevite da pokažemo da nismo toliko slabi koliko je izgledala utakmica protiv Dinama- rekao je Pandža.

Borbeno izdanje u Zagrebu najavljuje i centar Šibenke Đorđe Topolović, koji je lani nosio dres Cedevite:

- Za razliku od prošle međusobne utakmice, Cedevita se pojačala jednim centrom. Oni su dobra ekipa koja ima sjajne igrače, ali mi idemo u Zagreb da se prvenstveno ‘potučemo‘ s njima, trčimo, gradimo u obrani i tražimo naše šanse za pobjedu- zaključio je Topolović.

Utakmica Cedevita Junior-Šibenika igra se u srijedu u 19 sati.

image

Djordje Topolović

Niksa Stipanicev/Cropix
26. travanj 2024 00:15