StoryEditorOCM
KošarkaDalmatinski derbi

Ljuti rivali traže iskupljenje na Baldekinu. Širko: Šteta što nema publike, ni iglica ne bi mogla stati u našu dvoranu!

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2021. - 12:46

Premda je Zadar papirnati favorit u utakmici sa Šibenkom koja će u utorak biti odigrana na Baldekinu, sportskim kladioničarima neće biti lako prognozirati pobjednika. Jer, i Zadar i Šibenka igraju vrlo promjenjivo i teško je 'izgatati' koje će lice pokazati na parketu. Primjerice, Narančasti su prije desetak dana svladali Cibonu, a onda u prošlom kolu izgubili od Škrljeva u svojoj dvorani. Još više oscilira Zadar, momčad trenera Veljka Mršića u subotu je ostvarila briljantnu pobjedu nad Partizanom u ABA ligi, da bi se večer kasnije izblamirala kontra Zaboka u Krešinoj dvorani.

Inače, Zadar i Šibenka su otvorili prvenstvo Hrvatske međusobnom utakmicom na Višnjiku u kojoj su Zadrani slavili s 40 razlike, a sada zatvaraju drugi krug i hvataju startne pozicije pred treći krug:

- Istina je da Zadar ulazi kao favorit u ovu utakmicu, međutim mi u niti jednoj utakmici na Baldekinu nismo bili autsajderi. Uostalom, u Šibeniku smo svladali i Split i Cibonu. Bilo bi lijepo da dobijemo i Zadar, da napravimo svojevrsni 'hat trick' protiv ABA ligaša. No, za to će nam trebati najbolja utakmica do sada. Mi smo veliki dalmatinski rivali i prava je šteta što nema publike, jer sam siguran kako ni iglica ne bi mogla stati na Baldekin- kazao je Henrik Širko, ponajbolji igrač Šibenke ove sezone.

Kada je najavljivao nedavnu utakmicu s Cibonom, Miro Jurić, pomočni trener Šibenke je kazao kako su to utakmice u kojima igračima i ne trebaju treneri:

- A u ovoj sa Zadrom im ne treba ni pomoćni trener. Šalim se, ali utakmice Šibenke i Zadra su desetljećima izazovne, pravi dalmatinski derbiji u kojima igračima nikakvi motivacijski govori nisu potrebni. U moja vremena se govorilo da se takve utakmice igraju i s jednom nogom- slikovit je Jurić.

Zadrani u Šibenik dolaze poprilično 'izraubani', bit će im to treća utakmica u četiri dana:

- Ja očekujem nabrijan i napaljen Zadar, bez obzira što već u četvrtak igraju s Mornarom u ABA ligi. Mene je iznenadio njihov poraz od Zaboka, a mogu samo misliti kako se oni osjećaju. Ne sumnjam da će se doći vaditi na Baldekin, što nikome nije lako. Zadar će nastojati potvrditi prvu poziciju pred treći krug, ali mi ćemo im nastojati pomrsiti račune- veli pomoćnik Dženana Rahimića.

Dok Zadar lovi startnu jedinicu, Šibenka može biti sedma ili osma uoči trećeg kruga, što ovisi o rezultatu susjedskog derbija. Budući da Narančasti cijelu sezonu igraju sa suženom rotacijom, dobra vijest za njihov stručni stožer je da se u momčad vraća centar Solomun.

- Vjerujem da ćemo imati sve igrače na raspolaganju osim Andabake koji je operiran u ponedjeljak- zaključio je Jurić.

Utakmica Šibenka- Zadar igra se u utorak u 18 sati u dvorani na Baldekinu.

19. travanj 2024 15:52