StoryEditorOCM
Košarkamuči ih besparica

Košarkašice Šibenika mjesecima nisu dobile skromne stipendije, a dovode se strana pojačanja?! Predsjednik Periša: Ne bježimo od dugova...

Piše KREŠIMIR GULIN
25. veljače 2021. - 20:12

Djevojke trenera Stipe Bralića slavile su u Zagrebu kod Trešnjevke, dok su poražene na gostovanju u Puli. Budući da je u međuvremenu zbog problema s koronavirusom u redovima Osječanki odgođen susret s Mursom, Šibenik će tek u četvrtom kolu prvi put biti domaćin.

U nedjelju u 17 sati na Baldekinu će dočekati Ragusu, najvećeg favorita za titulu prvakinja Hrvatske.

– U prvom kolu smo iznenadili Trešnjevku, dok smo u Puli izgubili za "pola lopte". O snazi Dubrovčanki najbolje govori podatak da nisu poražene već dvije godine. Imaju sedam-osam igračica koje imaju 10 do 15 sezona iskustva, a dodatno su se pojačale donedavnom igračicom Šibenika Josipom Silov. Osim nje, na vanjskim pozicijama su glavne igračice Miloglav i Todorić, dok pod obručima dominira Ana Vrsaljko. S druge strane, mi se strašno mučimo ispod koša, jer imamo samo jednu igračicu (Antica Tabula) višu od 180 centimetara. Nadalje, naša ponajbolja igračica Ujević ima problem sa šuterskom šakom i upitno je hoće li igrati kontra Raguse – izjavio nam je Stipe Bralić.

U Puli je za Šibenik debitirala Amerikanka Washington, dok je utakmicu više u narančastom dresu odigrala Srpkinja Jeremić.

– One su solidne, bore se, imaju određeno iskustvo i kvalitetu. Da nemamo njih dvije, teško bismo izgurali utakmicu. Jednostavno, morali smo ih dovesti kako bismo mogli rotirati barem sedam-osam igračica. Međutim, one nisu toliko visoke da bismo riješili naš problem igre pod koševima – veli trener Šibenčanki i izbornik Hrvatske.

Javna je tajna da na ženskom dijelu Baldekina financijski ne cvatu ruže. Neslužbeno se doznaje kako domaće igračice nisu nekoliko mjeseci primile ionako skromne stipendije. S druge strane, uprava je angažirala dvije strankinje. Tu nelogičnu situaciju pokušao je objasniti Neven Periša, predsjednik ŽKK Šibenik.

'Nismo pronašli rješenja'

– Tijekom zimske stanke iz kluba su nam otišle tri igračice (Silov, Džafić, Vojvodić) i bili smo primorani angažirati dvije košarkašice kako bismo mogli normalno završiti sezonu i ostvariti što bolji rezultat. Nažalost, na našem tržištu nismo mogli pronaći adekvatna rješenja pa smo ih potražili u inozemstvu. No, zbog kratkih vremenskih rokova opet nismo riješili naš kronični problem, a to je centar – govori Periša.

Iz uprave su stizale najave o pronalasku novih sponzora.

– Ne bježimo od naših dugova prema igračicama i dobavljačima. Apeliram da svi budemo strpljivi. Pregovaramo s potencijalnim sponzorima i ta obećanja trebala bi se početi ostvarivati tijekom ožujka – najavljuje čelni čovjek šibenskih košarkašica.

Dakle, vidi se svjetlo na kraju tunela?
– Da, vidi se. Ima neko svjetlo koje bi se u pravom smislu trebalo vidjeti tek od iduće sezone. Jasno, prije toga se trebamo konsolidirati i porješavati spomenute dugove. Ne tražimo alibi, ali moramo znati da se i na nas odrazila korona-kriza. Izgubili smo stalnog sponzora JANAF, Grad i Županija su nam smanjili dotacije... Praktički, ostali smo kratki za planiranih oko 200 tisuća kuna. S tim novcem bismo imali puno manje briga – zaključio je Periša.

26. travanj 2024 02:15