StoryEditorOCM
KošarkaŠibenka aktivna na tržištu

Jurkovićem zatvorili centarske pozicije, ‘narančaste‘ će razigravati Amerikanac

Piše Krešimir Gulin
5. kolovoza 2020. - 10:40

Početkom tjedna košarkaši Šibenke okupili su se na pripremama za novu sezonu, a tom prigodom je sportski direktor Filip Vukičević istkanuo kako su 'narančasti' vrlo aktivni na tržištu. Kao pozicije koje primarno žele popuniti naveo je one razigravača i krila. Što se tiče playmakera na Baldekinu su se odlučili posegnuti 'preko bare', pa su potpisali Amerikanca Jamesa Hermana "Trey" Freeman III. Riječ je o 28- godišnjem košarkašu koji je visok 191 centimetar i igra na pozicijama playmakera i beka šutera.

Freeman se nakon srednje škole opredijelio za Campbell University. Kao brucoš prosječno je ubacivao 13,9 poena i 3,8 asistencija po utakmici. Nakon toga Freeman prelazi u Old Dominion University. U toj momčadi postaje najbolji igrač i prosječno zabija preko 20 koševa po utakmici.

Košarkaška zvijezda Old Dominiona Trey Freeman, potpisuje ugovor s NBA momčadi Detroit Pistons, koji ga šalju u svoju razvojnu momčad gdje je, među ostalim, igrao zajedno s Lorenzom Brownom i Nikolom Jovanovićem.

Nakon uspješne sezone u razvojnog ligi u momčadi Grands Rapid Drive, Freeman mijenja klub i odlazi u Indios. Posljednji njegov klub bio je Seven City Roylty. Zanimljivo, igranje u Šibeniku bit će prvo europsko iskustvo 28- godišnjem Amerikancu.

Valja napomenuti kako posljednjih godina Šibenčani nisu baš imali sreće s američkom košarkašima. Počevši od doba trenera Jeronima Šarina, koji je imao J.J. Smitha koji se pokazao kao potpuni promašaj. Još veći fijasko bio je s angažmanom Bobbita kojeg je u tada ambiciozni Šibenik doveo Vladimir Anzulović. No, Bobbit je odradio samo jedan trening s 'narančastima', a ostaka kratkog boravka u Šibeniku proveo u suzama u hotelu u Mandalini, uz izgovor da se ne može prilagoditi na odlazak od kuće. Konačno, očekivanja nije opravdao ni centar Cobb, koji je u narančastom dresu počeo prošlu sezonu. Navijači Šibenke nadaju se kako će s Freemanom biti promijenjen nepovoljni trend.

Prije Freemana, čelništvo Šibenke postiglo je dogovor o suradnji s još jednim košarkašem. To je 26- godišnji, 209 centimetara visoki centar Valentin Jurković, koji je i lani u drugom dijelu sezone nosio narančasti dres.

Ovaj bivši mladi reprezentativac Hrvatske iz generacije Darija Šarića i Martina Junakovića, stigao je prošle sezone iz njemačkog kluba SG Luerzel. Prije toga nastupao je za Čapljinu, Kvarner, Dubrovnik i Student Mostar, gdje mu je trener bio Dženan Rahimić.

- Valentin Jurković naš je igrač od prošle sezone. Dovodimo ga da s Mikovićem i Solomunom zatvori unutarnju liniju. To je zahvalan igrač, radnik, koji prošle sezone nije dobio toliku šansu. Siguran sam da će ove sezone pokazati što zna i da će opravdati očekivanja. S njim smo kompletirali unutarnju liniju - rekao je trener Rahimić.

Nakon potpisa ugovora, za klupsku stranicu izjavu je dao i novi- stari vlasnika narančastog dresa sa brojem 44.
- Čast mi je biti dio kluba koji je u povijesti hrvatske košarke ostavio velik i neizbrisiv trag. Vođen tim, klub iz godine u godinu teži što boljem rezultatu. O Šibenci ne treba puno govoriti. Svaki pravi ljubitelj i poznavatelj košarke zna povijest ovog kluba. Ono što motivira svakog igrača su navijači, a Šibenka ima nadaleko prepoznatljive i vjerne navijače. Uvjeren sam da nam i u ovoj sezoni njihova podrska nece nedostajati. Na krilima toga, dat ću kao i cijela momčad sve od sebe da što bolji rezultati budu u ovoj sezoni. Veselim se novom izazovu i vremenu koje ću provesti u gradu Šibeniku- poručio je Jurković.

26. travanj 2024 20:44