StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčanin nosi Splićane:

Henrik Širko iskreno: Funcut sam i tu čast ne može imati svatko

Piše Paola Blatančić
30. travnja 2017. - 13:32

Henrik Širko, Šibenčanin u redovima košarkaša Splita igra svoju vjerojatno najbolju sezonu u karijeri. Njegove dobre igre jedan su od glavnih razloga ovogodišnje renesanse "žutih". Unatoč brojnim obvezama u srcu doigravanja, Širko se rado odazvao na kraći razgovor za Šibenski.hr.

Premda je ove godine "zapaprio" GKK Šibeniku u "ludoj" utakmici na Gripama, nije tajna da narančasta boja teče u njegovim venama. Iako na matičnom Baldekinu nikad nije dobio pravu prigodu. Širko je najprije afirmaciju dožvio u riječkom Kvarneru, da bi "eksplodirao" na Gripama

No, logično je pitanje bi li volio zaigrati za Šibenik i je li bilo pregovore o dolasku u redove "građana"?
- Naravno da bih rado igrao za svoj grad. Prošlo ljeto smo nešto pregovarali, međutim nismo se do kraja složitili u određenim točkama i na koncu taj se aranažman nije realizirao- počeo je naš razgovor Širko.

Doigravanje prvenstva Hrvatske praktički je u početnoj fazi. No, moguće je da se u završnici susretnu Šibenik i Split. Vjerujem da ne biste imali ništa protiv takvog scenarija?
- Iskreno, to je daleko. Meni je u glavi trenutno samo Osijek, u gostima. Potom nas čeka jaka Cedevita u polufinalu. Što se Šibenika tiče, njima želim svu sreću u nastavku i da dođu do finala.

Košarka je ove sezone opet hit, naročito u dalmatinskim dvoranama, posebice Šibeniku i Splitu:
- Mogu samo potvrditi tu vašu tezu, jer smo svjedoci nikad jače lige i neizvjesnijeg prvenstva.

Vratimo se na već spomenutu utakmicu Splita i Šibenika na Gripama. Kakav je osjećaj bio zabiti "ludu" tricu iz kornera za produžetak u kojem ste svladali "narančaste?
- Najbolji ikada, u dvorani je u tom trenutku bio kaos i lom. Tribine su "poludjele" i uživale u tom trenutku. Da se ne lažemo, utakmica je bila odlična za gledati i sve je prošlo fer, korektno i sportski.

Igrač ste Splita, ali javno ste iskazali naklonost šibenskim Funcutima?
- Kao jedan od njih, mogu kazati da tu čast nema svatko, jer je nas Šibenčana jako malo kao stanovnika, tako da tu čast - biti Funcut - ne može imati svatko.

Može li vaš Split zaigrati u Europi?
-Trenutno je realna situaciaj da radi budžeta ne može u veći rang, ali ako se nađe neki sponzor, onda je moguće da nastupi na europskoj sceni. KK Split je ove godine bio drugi na ljestvici i ima pravo igrati Fibin kup, tako barem mislim.

Planirate li i iduće sezone igrati za Split?
- Imam ugovor za slijedeću sezonu, ali što će dalje biti, vidjet ćemo.

Tko je po vama glavni favorit za osvajanje prvenstva?
- Cedevita je glavni favorit.

Split je dalmatinski grad kao i vaš rodni Šibenik. Ali, nedostaje li vam Krešimirov grad?
- Da, pogotovo ljeti kada budem doma u komadu dva do dva i pol mjeseca. Onda kada moram negdje krenuti, to mi je problem jer se naviknem na ekipu i familiju- zaključio je Širko.

 

08. svibanj 2024 23:58