StoryEditorOCM
OstaloŠibenska knjižnica

Vilijam Lakić odlazi u mirovinu: hoće li Marina Šimić sadašnja voditeljica Dječjeg odjela biti nova ravanteljica

Piše Marija Lončar
18. ožujka 2024. - 14:35
 
Gradska knjižnica Juraj Šižgorić od kada se preselila na Poljanu iz plavog nebodera mogla bi dobiti prvu ravnateljicu. Naime, aktualni ravnatelj Vilijam Lakić, koji  je na čelo knjižnice došao kao najbliži suradnik dugogodišnjeg legendarnog ravnatelja Milivoja Zenića, za dva mjeseca odlazi u mirovinu, a na njegovo mjesto mogla bi doći Marina Šimić, diplomirana knjižničarka i voditeljica Dječjeg odjela.
 
image

Marina Šimić i  Vilijam Lakić

Niksa Stipanicev/Cropix
 
Šimić se javila na raspisani natječaj, a o njezinu izboru odlučilo je Upravno vijeće knjižnice na sjednici održanoj u petak. Bila je jedina kandidatkinja, a konačnu riječ o njezinu izboru reći će vijećnici šibenskog Gradskog vijeća na svojoj sljedećoj sjednici.
-Nakon niza godina rada, ljubavi prema knjizi, kulturi i projektima koji su iza mene odvažila sam se i na taj korak i prijavila na natječaj. Ako Gradsko vijeće protvrdi moj izbor zalagat ću se za nastavak dobrih praksi u radu knjižnice kao i do sada te na jačanju uloge knjižnice kao kulturnog, obrazovnog i informacijskog središta. S obzirom da sam dječja knjižničarka svakako bih nastavila raditi na razvoju i poticanju mladih da čitaju te da razvijaju svoju kreativnost i kritičko mišljenje - kazala je Šimić.
 
image

Marina Šimić

Privatna Arhiva/
 
U Gradskoj knjižnici "JUraj Šižgorić" u Šibeniku honorarno je počela raditi još 2002. godine, a stalno se zaposlila 2011. godine. Nakon što se knjižnica preselila u novouređeni prostor u Vitićevoj zgradi, nekadašnjem Domu JNA, na Poljani počela je raditi na Dječjem odjelu gdje je zajedno sa svojim kolegama i kolegicama pokrenula niz različitih akcija za najmlađe članove knjižnice sve s ciljem kako bi im približila knjigu i čitanje. Po struci je diplomirana ekonomistica, ali je završila i dodiplomski studij knjižničarstva. Po zvanju je viša knjižničarka, a ujedno je i predsjednica Knjižničarskog društva Šibensko - kninske županije. Ove godine bila je, upravo zbog svog rada i promicanja knjige i čitanja među djecom i mladima, i jedna od kandidatkinja u izboru za Šibensku grandecu.
 
27. travanj 2024 08:19