StoryEditorOCM
OstaloUlaz je besplatan

Večeras jedinstven koncert u Arsena: nastupa nagrađivani hrvatski harmonikaš Leonardo Rojnić

Piše Marija Lončar
7. svibnja 2024. - 11:14

Ciklus godišnjih koncerata koje pod nazivom Šibenske glazbene večeri organizira Glazbena škola Ivana Lukačića privodi se kraju. Ovogodišnju sezonu zatvorit će tako zanimljiv koncert. Večeras u 19 sati u Kući umjetnosti Arsen nastupit će mladi nagrađivani hrvatski harmonikaš Leonardo Rojnić.

-Šibenska publika imat će priliku čuti izuzetno atraktivan program na klasičnoj harmonici, a ulaz na koncert je slobodan – poručila je ravnateljica šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića Ruža Raguž Cukrov.

Leonardo Rojnić studira na Sibelius akademiji u finskoj prijestolnici Helsinkiju. Zanimljivo je da je još kao učenik glazbe sanjao o tomu da studira u Finskoj, a san mu je postao stvaran zahavljujući humanitarnim koncertima organiziranim na kojima je prikupljen novac za njegov odlask u Helsinki i kupnju nove harmonike.

Leonardo Rojnić rođen je u Barbanu, a glazbenu školu završio je u Puli. O njegovoj nadarenosti naveliko su pisali mediji, a još kao srednjoškolac osvojio je prvo mjesto na Europskom i Svjetskom prvenstvu u dijatonskoj harmonici. Također, s klasičnom harmonikom ušao je u finale Eurovizije mladih glazbenika i nastupao sa simfonijskim orkestrom HRT-a.

Nastup mladog glazbenika u Šibeniku zanimljiv je i zbog toga što ovdašnja publika nema često prilike slušati koncerte na harmonici.

 

 

 

28. svibanj 2024 07:52