StoryEditorOCM
OstaloČak 35 kandidata

U čast Vesni Parun: Ogroman interes za pjesničku rezidenciju na rodnom otoku najveće hrvatske pjesnikinje

Piše šibenski.hr
4. travnja 2022. - 10:16

Nakon što je u ponoć 31. ožujka istekao rok za prijavu na natječaj za drugu pjesničku rezidenciju "Vesna Parun", tročlani žiri tijekom vikenda pregledao je pristigle prijave te iz Kulturne udruge Fotopoetika, organizator Rezidencije, zadovoljno obavještavaju - prijavilo se čak 35 autora i autorica što je više nego lani kad je bilo 29 prijava.

Stručni žiri čine Sanja Baković (pjesnikinja i novinarka), Nives Franić (dipl. knjižničarka i pjesnikinja) i Živana Podrug (dipl. komparatistica i novinarka) te će odlučiti o ovogodišnjem/joj rezidentu ili rezidentici.

Prošlogodišnja rezidentica Andrijana Kos Lajtman (Čakovec, 1978.)

Ime novog rezidenta ili rezidentice bit će objavljeno 10. travnja kad se obilježava 100. obljetnica rođenja Vesne Parun.

Bit će objavljeno na Facebook stranici organizatora projekta (Kulturna udruga Fotopoetika) i u medijima. Odabrani rezident također će biti obaviješten putem e-poruke.

Podsjetimo, dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu, rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko - kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

Ovo je prva književna rezidencija na području Šibensko - kninske županije. Organizira se po drugi put i provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

28. travanj 2024 10:12