StoryEditorOCM
OstaloPosljednja poziv

Šibenska knjižnica prvi put organizira radionice kreativnog pisanja za djecu: počinju u srijedu, ali još ima slobodnih mjesta

Piše M. L.
8. siječnja 2024. - 09:19

Gradska knjižnica  "Juraj Šižgorić" prvi put organizira radionicu kreativnog pisanja za djecu. Pičinje u srijedu, 10. siječnja, a vodit će je učiteljica Jadranka Bralić.

Radionica će se održati pod nazivom  "Od riječi do priče", a iz šibenske knjižnice poručuju kako još ima slobodnih mjesta pa se svi zainteresirani još mogu prijaviti.

-Radionica je namijenjena djeci drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovne škole, a cilj radionice je pomoći djeci da kroz igru i stvaralačko pisanje razvijaju svoje kreativne potencijale. Aktivnosti će obuhvatiti stvaralačko pisanje kraćih priča i igrokaza, upoznavanje s djelima pisaca za djecu i izradu lutkica za glumu. Kroz navedene aktivnosti poticat će se usmeno izražavanje i komunikacija, jačanje samopouzdanja i razvoj kritičkog mišljenja - ističu organizatori.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Prema riječima glasnogovornice knjižnie Petre Bujas, prva radionica imat će svoije jutarnje i popodnevno izdanje, odnosno održavat će se u terminima koji su prilagođeni djeci i njihovim smjenama u školi.

-Prva radionica održat će se u srijedu, 10. siječnja, s jutarnjim terminom od 9. 00 do 10 sati te popodnevnim terminom od 17 do 18 sati. Maksimalan broj djece po terminu je od 8 do 10, a prijaviti se možete na broj: 022/201-280 ili porukom na Facebook stranicu Knjižnice - navodi Bujas.

25. travanj 2024 05:57