StoryEditorOCM
Ostalotri događanja

Prije točno 17 godina: Na današnji dan Gradska knjižnica ‘Juraj Šižgorić‘ uselila u novi prostor na Poljani

Piše Šibenski.hr
20. prosinca 2022. - 12:22

U sklopu obilježavanja svoje stote obljetnice, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić  danas, na dan kad se prije sedamnaest godina uselila u novi prostor u zgradi na Poljani, priređuje tri događanja.

Prvo će u 18:30 biti predstavljeno njezino novo izdanje, knjiga Ane Aužine pod naslovom Lavlji portal, objavljena zajedno s Knjižničarskim društvom Šibenik u ediciji Lastovanja u studenome ove godine. Riječ je o fikcionalnom romanu za mlade, koji će, nakon uvodne riječi Ane Šimić, djelatnice Knjižnice, predstaviti dr. sc. Dijana Mikšić i Hamida Šarić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti.

Potom će u 19:30 na prvome katu biti otvorena izložba s posterima sa slikama koje ilustiraju pojedine trenutke iz stogodišnje povijesti Knjižnice.

Na koncu će u 19:45 u Galeriji Zid biti postavljena dva drvoreza Yoshikatsua Tamekane, jednog od najboljih suvremenih japanskih grafičara, koji je u travnju ove godine u Knjižnici održao predavanje/radionicu o japanskom tradicionalnom ukiyo-e tisku i povijesti japanskih drvoreza. Riječ je o radovima "A Flower in the West" (Cvijet na zapadu) (67 x 49 cm) i "Life is a Dream" (Život je san), (49 x 67 cm), oba iz 2021., koje je autor darovao Knjižnici.

28. travanj 2024 13:58