StoryEditorOCM
OstaloNeviđeno zanimanje

Počinje upis u radionice MDF-a: Najbrži prst bit će presudan, a teško je povjerovati što djecu najviše zanima...

Piše Marija Lončar
6. lipnja 2024. - 14:33

Sutra, 7. lipnja, počinje upis djece u radionice 64. MDF-a. Upisi su isključivo online i počinju u 10 sati. Najavio je to ravantelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić na predstavljanju programa ovogodišnjeg Festivala.

S ozirom na veliko zanimanje roditelja i šibenske djece, radionice će vjerojatno i ove godine biti vrlo brzo popunjene, pa bi za ovu "igru" presudan mogao biti najbrži prst!

image

Očekuje se da će ove godine kroz radionice proći rekordnih 1300 djece

Niksa Stipanicev/Cropix

Ove godine održat će se 52 radionice, a Bilić tvrdi da ta brojnost neće umanjiti njihovu kvalitetu. Štoviše, istaknuo je, voditelji su istaknuti umjetnici i pedagoški radnici iz zemlje i inozemstva. Očekuje se da će festivalske radionice privući oko 1200 do 1300 djece. To je, smatra Bilić, festivalski maksimum, jer zbog organizacije i prostora (budući da su mnoge trgove preplavili štekati), veći broj radionica i nije moguć.

Bilić je posebno ponosan na radionice namijenjene djeci s teškoćama u kojima će sudjelovati i terapijski psi, a istaknuo je i jednu zanimljivost vezanu za to koje radionice djeca preferiraju.

- Najprije se popune ove radionice u kojima djeca nešto rade s rukama, gdje izrađuju lutke i slično. Zanimljivo je da za radionice koje su najbliže ovim novim tehnologijama najmanje je zanimanje djece - rekao je Bilić.

image

Veliko je zanimanje za radionice MDF-a

Ante Baranic/Cropix

 

24. lipanj 2024 10:40