StoryEditor
OstaloSamo što nije počeo

Na svečano otvorenje 61. MDF-a stiže izaslanik Predsjednika RH, Ministarstva kulture te veleposlanici Španjolske i Italije

Piše Šibenski.hr
19. lipnja 2021. - 20:31

Nakon sinoć odrađene generalne probe, jedno je sigurno – Šibenik je spreman za veliko otvorenje 61. Međunarodnog dječjeg festivala, za večerašnje otvrenje.

Na otvorenje 61. MDF-a stižu izaslanik predsjednika Zorana Milanovića, Zdravko Zima, predstavnik Ministarstva kulture i medija, Ivica Poljačak te veleposlanik Talijanske Republike u Hrvatskoj Pierfranceso Sacco i veleposlanik Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Festival je unatoč pandemiji uspio zadržati epitet međunarodnog događanja te će u noći otvaranja na ljetnoj pozornici predstavu 'Ono bitno' izvesti nagrađivano španjolsko kazalište Vaiven Circo.

-Međunarodni dječji festival u svom 61. ljetu samo što nije počeo, a počet će večeras u 21 sat nastupom djece iz kazališne radionice Ivana Jelić i dječjeg zbora Zdravo maleni. Čast da predstavom otvori Festival pripala je španjolskom kazalištu Vaiven Circo koji su već sinoć na generalnoj probi oduševili festivalsku publiku pa nitko ne sumnja da nas večeras na ljetnoj čeka pravi kazališni spektakl.
Šibenčane i goste grada očekuje i zabavan program nakon otvorenja. Na Trgu Pavla Šubića I. goste će zabavljati Mario Kovač koji se ove godine prihvatio i mjesta urednika programa ulica i trgova na Festivalu, a cijela priča bit će zaokružena tradicionalnim vatrometom u 22.30 - poručili su iz press službe 61. MDF-a

Sutra, u nedjelju, 20. lipnja, bit će otvorene izložbe (Ne)vidljivo (studio Galerije sv. Krševan), zatim, Kad se male ruke slože (povijesna jezgra), U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kup
ionici – in memoriam Mladenu Kušecu (spomen-soba Ive Brešana). Zatim Kostim i/ili skulptura – alternativno od kostima do skulpture (HNK u Šibeniku/Civitas Sacra) te Tata i kiša Vita/Laboratorio Bestiario Danijela Srdareva (Muzej grada Šibenika) te Allegro Vivace u suradnji s Fondacijom Mersad Berber (Galerija svetog Krševana).

Na ljetnoj pozornici od 21 sat umjesto predstave, glazbeni spektakl u čast Rajku Dujmiću – koncert 'Veliki za male – hrvatski autori'. Mladi hrvatski glazbenici, među ostalim, Matija Cvek, Marko Kutlić, Alen Đuras, Sabrina Hebiri, pjevaju pod vodstvom Ante Gele.

23. siječanj 2022 01:17