StoryEditorOCM
KnjigeMjesec hrvatske knjige

Sajam knjige u subotu u Perivoju Roberta Visianija: knjige možete dijeliti, prodavati, zamjeniti...

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2023. - 14:52

Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i Kulturna udruga Fotopoetika i ove godine u povodu MJeseca hrvatske knjige organiziraju  "Pop-up bookstore" koji će se održati u subotu, 21. listopada  od 10:30 do 12:30 u Perivoju Roberta Visianija. I ove godine, na Sajmu će se razmjenjivati, prodavati i besplatno dijeliti knjige, a tom prigodom će Knjižnica poklanjati prekobrojnu građu i predstaviti svoju nakladničku djelatnost. Ono što Pop-up sajam čini posebnim jest njegova usmjerenost na održivost i brigu o okolišu, a njegov program ostvaruje tri osnovna načela održiva gospodarenja otpadom, odnosno 3R – recycle, reduce, reuse.

image

 


 

Niksa Stipanicev/Cropix
Ove godine sudjeluju: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Kulturna udruga Fotopoetika, Čitateljski klub "Jakobine", Čitateljski klub "S knjigom u sridu", Lions klub "Luca", Liga protiv raka Šibensko-kninske županije, Udruga Aurora Šibenik i Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix
Osim obilja knjiga i inspiracije za čitanje, održat će se i radionica za najmlađe pod nazivom "Slovo po slovo – umjetničko djelo" kojoj je cilj potaknuti kreativnost kod djece i pokazati kako se slobodno vrijeme može provesti na kvalitetan način koristeći materijale poput starog papira. Osim što se promiče ponovna upotreba materijala, radionica će rezultirati ne samo malim umjetničkim djelima, već i poklonima za drage osobe.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix
"Neka ovo bude prilika da se okupimo, podijelimo ljubav prema knjigama i književnosti te istovremeno doprinesemo očuvanju okoliša", pozivaju iz Knjižnice.

image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix

 

U slučaju kiše, Sajam će se održati u Knjižnici

Cijeli program Mjeseca hrvatske knjige koji će se održati u Knjižnici pročitajte OVDJE.

29. travanj 2024 15:59