StoryEditorOCM
KnjigeMora i ovako

Novi način promocije književnosti: izdavačka kuća "Indigo knjiga" pokrenula podcast

Piše HINA
9. ožujka 2020. - 17:07


 Nova izdavačka kuća "Indigo knjiga", prva u Hrvatskoj koja je pokrenula podcast, u svojoj premijernoj epizodi donosi triler "Izgubljena noć" američke debitantice Andree Bartz, što im je i prva knjiga naklade.


Osnivač "Indigo knjige" Ervin Felić smatra kako je ta forma najbolji način da s čitateljima podijele razloge zbog kojih su objavili pojedine knjige, uključe ih u razmjenu mišljenja i ideja, te im daju priliku da saznaju više o procesima prevođenja i izdavanja knjiga, o njihovim autorima i važnim društvenim temama kojima se bave.


"Podcast je savršen medij za takvu razmjenu jer je u njemu lako uživati dok, na primjer, putujemo s posla, kupujemo namirnice ili čistimo stan. Sve što je potrebno su mobitel i slušalice", izjavio je Felić, koji je jedan od voditelja podcasta,
Kao teme prvog podcasta koji se emitira na platformi Soundcloud iz Indigo knjige najavljuju još žanrovske značajke trilera, 2009. godinu i supkulturu hipstera te proces gentrifikacije koji mijenja velike gradove, među ostalim i Zagreb.  


Suvoditeljica podcasta Tena Dobranić ističe kako im je cilj u svakoj epizodi reći ponešto o samoj knjizi, autoru, ali i povezati ih sa suvremenim društvenim temama i pitanjima koje knjiga otvara.
"Osim stalne postave domaćina podcasta, u iduće ćemo epizode uključiti prevoditelje i stručnjake iz raznih područja čije će perspektive učiniti slušanje podcasta, ali i čitanje naslova iz naklade Indigo knjige još zanimljivijim, ugodnijim i potpunijim iskustvom", najavila je.


Podcasti će izlaziti paralelno s novim izdanjima, pa će idući pratiti knjigu “Slom” autorice Jean Hanff Korelitz, koja je u pripremi, a čije se izdavanje očekuje u svibnju, s emitiranjem istoimene HBO-ove mini-serije nastale prema tom romanu.
Nakon toga slijedi epizoda o društveno angažiranom krimiću naslova "Femicid“ švedske zvijezde u usponu, Pascala Engmana, koji se bavi rodno uvjetovanim nasiljem, aktualnim problemom i hrvatskog društva.


Indigo knjiga objavljuje probrane beletrističke i publicističke naslove, od visoke književnosti, trilera i krimića, povijesne literature, publicistike, popularne psihologije, do slikovnica i književnosti za najmlađe.

 

19. travanj 2024 12:25