StoryEditorOCM
KnjigeKuća umjetnosti Arsen

Nakon Zagreba mora biti i u rodnom Šibeniku - u nedjelju promocija najnovije knjige o Arsenu autorice Diane Šetke

Piše Šibenski.hr
23. lipnja 2023. - 13:45
Promocija knjige Arsen - Sjecanja autorice Diane Setke o zivotu Arsena Dedica u zagrebačkoj Esplanadi  Ivana Nobilo/Cropix

Promocija knjige „Arsen – Sjećanja“ održat će se u nedjelju 25. lipnja u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku u 19.30 sati u sklopu 63. Međunarodnog dječjeg festivala.

U knjizi objavljenoj u izdanju Profila, autorica, novinarka Diana Šetka, rekonstruirala je život i karijeru jednog od najvećih umjetnika s ovih prostora, kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi, mahom značajnih ličnosti hrvatske kulture, glazbe, estrade i medija. Cijela je knjiga istinska posveta velikom umjetniku, čovjeku koji je zadužio hrvatsku kulturu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

„Govoriti ili pisati o Arsenu bilo bi nemoguće bez spominjanja Šibenika. Zato mi je i vrlo posebno predstavljanje te njegove životne priče u Šibeniku“, komentirala je Diana Šetka i dodala:

„Arsen je uvijek govorio da mu je Šibenik dao temelje, dok mu je Zagreb bio nadogradnja. Iz roditeljske kuće ponio je sve što ga je kasnije odredilo: osjećaj odgovornosti, ljubav prema majci, poštivanje obitelji, opijenost ljepotom... Otišao je iz Šibenika kao mladić s mnogo želja, a vraćao mu se cijeloga života, kao što se dijete vraća nekome koga obožava. I uvijek je naglašavao tu neraskidiva vezu. Šibenik mu je uvijek bio u srcu, o njemu bi sanjario kad bi ga nakon dugog ljeta u njegovom mediteranskom vrtu dočekale jesenske zagrebačke kiše. Kao što je napisao u svojoj pjesmi ‘to je moj svijet, tu je moj dom, sve što imam u gradu je tom‘“, rekla je.

image

Sa zagrebačke promocije: Dubravka Tomekovic Aralica, Diana Setka, Gabi Novak.
 

Ivana Nobilo/Cropix

Uz autoricu Dianu Šetku, i urednicu knjige Dubravku Tomeković Aralicu, promociji u Šibeniku nazočiti će članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici, među ostalim i Arsenova kćer Sandra Dedić Slavica.

image
Ivana Nobilo/Cropix
image

Sa zagrebačke promocoije: Lea Dekleva.
 

Ivana Nobilo/Cropix

 

04. svibanj 2024 15:14