StoryEditorOCM
BaštinaUoči koncerta Urbana & 4

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava otvara se glasovanje što će se obnoviti između ponuđena tri gotička kamena detalja iz 15. stoljeća

Piše šibenski.hr
7. lipnja 2018. - 18:04

Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik od početka svog djelovanja, uz upravljanje revitaliziranim tvrđavama sv. Mihovil i Barone, želi doprinijeti očuvanju kulturne baštine grada Šibenika i na druge načine. Kroz projekt Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, među kojima su ljubitelji kulturnog i spomeničkog nasljeđa grada, nastoji se podići svijest o važnosti očuvanja bogate šibenske kulturne baštine usmjeravanjem dijela članarina na obnovu spomeničkih detalja u staroj gradskoj jezgri.

Stoga je Tvrđava kulture Šibenik u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku 2016. godine u sklopu projekta „Naša baština, naša inspiracija“ sredstvima osiguranim iz dijela prihoda članarina Kluba prijatelja obnovila gotički portal iz ranog 15. stoljeća u Ulici Jurja Barakovića, prema izboru članova Kluba.


Ove se godine projekt nastavlja, te članovi Kluba prijatelja ponovno imaju priliku sudjelovati u izboru detalja za obnovu između tri gotička kamena detalja iz 15. stoljeća ugaonog stupa s grbovima na križanju Zagrebačke i Ulice kraljice Jelene, portala u Ulici Jurja Šižgorića te portala s ugaonim stupom u Ulici Nikole Tavelića.

Anketno glasovanje započinje večeras, uoči koncerta Urbana & 4 kojeg Tvrđava kulture daruje svojim članovima povodom Dana Kluba prijatelja šibenskih tvrđava dok će rezultati biti objavljeni krajem idućeg tjedna.

Večerašnjim koncertom obilježava se početak ljetne sezone na pozornici Tvrđave sv. Mihovil, uz članove Kluba prijatelja koji su s tvrđavom od prvog dana. Od 20 sati atmosferu na tvrđavi će zagrijati talentirani mladi šibenski DJ Bake Junior setom pod tribinama.

Program proslave Dana Kluba prijatelja šibenskih tvrđava se nastavlja u petak, nastupom Nine Romić na Tvrđavi Barone od 21 sat, dok će se u subotu, 9. lipnja u jutarnjim satima održati radionice za najmlađe članove Kluba, također na Tvrđavi Barone.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, a zainteresirani članovi Kluba mogu se prijaviti na klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr.
Jer divno je biti dio Kluba, poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.


 

25. travanj 2024 01:53