StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Opatijski si es aj

30. srpnja 2017. - 14:00

El Tigre je teke ustuknija od novog, puno privlačnijeg izgleda Dobre Parone. Sve je obamira od glave do pete dok žvelto vrca iza šanka, šenjaje da se nekako cila istesala, napela i naglasila obline pa mu s oproštenjen, svašta pada na pamet dok cidi svoju ledenu, guzlastu pivu prateći je pogledon.

- A jelte draga gospojo, to se vi spremate negdi? Na izbor za "Miss mama"... Oli se jopeta udajete? - dili jon uvijeno konplimente pasući očiman po nježinomen dekolteu, teke dubljen nego inače, skroz po miri i bogu ugodne, šesne figure dobre i poštene gazdarice.

- Je, sve poludila, odgovorila mu je i koketno namistila frizuricu iza uva. Ovo se pripreman uzesti godišnji, pa lipo u koji opatijski otel, pa nisan ni ja na prisilnomen radu, iako mi sve češće pari da jesan, rekla je malo oštrijin tonon.
- Pa oćete biti u formi, zbog Opatije? - sve je tenta i inbokaje da je po ovoj vrućini, tešući tilo u teretani, atroke bila na prisilnome radu.

- Ma ke, to san po noći trčala za taksijen. Em san vježbala, em uštedila za prevoz. I nisan trčala za Uberon, nego za onin skupljin taksijiman, tako da je ušteda poprilična, ima i za Opatiju, preduhitrila je El Tigreovo pitanje sprdajući se na svoj račun. Ka da je znala da će biti upereno na nježinu ka škrtost, radi čega je vaik podbada.
- Znate, objašnjava mu, nisan to napravila radi izgleda. Računan, kada već iđen u Opatiju da mi se ne dogodi ka onomen nesritnomen Česu, Mizera se zva jadan, šta je ovih dana poginija na otelskomen balkonu jerbo se na njega strovalila betonska ograda. Pukla je kada se kažu, itnija na ležaljku šta ju je razapeja na balkonu i ko zna, da je bija lakši oli u boljoj formi, možda bi i preživija.

- Ma ajte, pa on je improvizira otu ležaljku, Bog znade šta se tute dogodilo, gleda u nju ka da je pomanitala.
- A čujte, odgovara ona, ako mi Rvati moremo prodavati sobe u inproviziranomen otelu, zašto gost ne bi inprovizira viseću mrižu, kada mu je bila bolja od postelje? A da je otel solidan, puka bi valjda špag od ležaljke, a ne balkonski zid, zaključuje ispravno, ka forenzičarka iz nike od si es aj serija.
- Znači, ako je Dubrovnik posta Diznilend i kulisa za "Gejm of trons", Opatija je spremna za filmski set "A je to". Rvasko – Česka koprodukcija, počeša se on po glavi, prikrstija i natega dugi gucalj.

19. travanj 2024 04:49