StoryEditorOCM

uspjeh ‘marinteka‘Tvrtka iz Šibenika dobila posao na prvoj nautičkoj marini u Sueskom kanalu!

Piše Šibenski.hr
7. svibnja 2023. - 10:44

Marinetek je uspješno završio još jedan značajan projekt u Crnoj Gori. Investitor Luka Kotor razvila je projekt gradnje nautičke marine neposredno ispred glavnih vrata zadivljujućeg srednjovjekovnog grada Kotora, čija je stara gradska jezgra okružena izvanredno očuvanim utvrđenim zidom. Uz plutajuće gatove nova marina će osigurati siguran privez za 142 jahte duljine od 8 do 50 metara - javljaju iz ove uspješne šibenske kompanije.

Nakon dovršenog postupka javne nabave u siječnju Marinetek je u vrlo kratkom vremenu, do kraja ožujka 2023. proizveo i instalirao pontonske elemente, sustave sidrenja i priveznu opremu.

Plutajući valobran duljine 80 metara sastoji se od standardnih Marinetek valobranskih elemenata M3820BR i usidren je Seaflex sistemom sidrenja. Dva gata poprečno na obalu, i jedan uzdužni gat, ukupne duljine 204 metra, formirani su od standardnih Heavy Duty pontonskih elemenata širine 3 metra. Za privez plovila predviđen je standardni četverovez, Mediteranski sistem sidrenja, a svim plovilima bit će osigurano korištenje električne energije i pitke vode.

Osim Crne Gore, Marinetek radi i u Egiptu. Nakon vrlo intenzivnih priprema i izbora najadekvatnijeg tehničkog rješenja, Marinetek Adriatic odabran je za projektiranje, izradu i ugradnju pontonskih elemenata u prvoj nautičkoj marini u Sueskom kanalu, na jezeru Al Temsah. Jedriličarski klub u Ismailiji će u prvoj fazi omogućiti privez 96 jahti dužine od 10 do 40 metara.

Ukupno 34 betonska Heavy Duty i Breakwater pontonska elementa bit će proizvedena u Marinetekovoj tvornici u Šibeniku do kraja svibnja, prevezena u Egipat i instalirana uz pomoć čeličnih pilota u rekordnom roku.

28. travanj 2024 02:38