StoryEditorOCM

Dobre vijestiPopularni forum o hrvatskoj brodogradnji ipak nastavlja s radom!

Piše M.I.
9. siječnja 2023. - 12:40

Popularni forum Tradicionalna hrvatska i mediteranska brodogradnja nastavlja s radom, objavili su članovi na facebook stranici Hrvatski drveni brodovi - Croatian wooden boats.

Podsjećamo, forum koji okuplja čak 22 tisuće članova, bio je pred gašenjem jer se osnivač i admin umorio višegodišnjim radom, te je imao namjeru zatvoriti ga.

No, tada je iz same grupe krenula inicijativa za traženjem novog administratora, te je isti pronađen. Riječ je o Jurici Braliću, inače unuku majstora brodograditelja u drvu, pokojnog meštra Vicenca Stelle iz Trogira, koji je također verziran uz pomorstvo i brodogradnju.

- U planu je i daljnji razvoj i širenje na druge platforme što je danas neophodno. No festina lente, žuri polako, od brodomaketara mogu sam puno dobiti učenjem i treniranjem njihove strpljivosti, pedantosti, upornosti. Hvala morskim medijima što su lijepo pomogli svojim objavama nastavak rada ovog online resursa maritimne baštine, ujedno i odličnog temelja za neke nove lijepe stvari, poručio je novi administrator foruma.

Link na forum je ovdje: https://drvenibrodovi.forumcroatian.com/

image
Nikša Stipaničev/Cropix
01. svibanj 2024 12:17