StoryEditorOCM

SPLIT-VELA LUKA-UBLINovi Jadrolinijin trajekt konačno dobio natpis ‘Oliver‘, u petak stiže u splitsku luku!

Piše Petra Klarić/SD
19. ožujka 2024. - 08:39

Nedavno je objavljeno da će trajekt na liniji Split - Vela Luka - Ubli u čast Oliveru Dragojeviću nositi ime "Oliver". Iz Jadrolinije su u ponedjeljak objavili da je ovaj trajekt i službeno dobio novi natpis, a već ovog petka s novim imenom mogli bismo ga vidjeti u splitskoj trajektnoj luci. 

- Danas je u brodogradilištu Viktor Lenac trajekt Oliver dobio i svoj natpis. Ponosni smo na ime našeg novog trajekta i vjerujemo da će njegovu plovidbu Oliverova pisma pratiti na svim putovanjima - poručili su iz Jadrolinije. 

Ovaj trajekt dio Jadrolinijine flote postao je 2023. godine, a donedavno je nosio ime "Vela Luka". Podsjetimo, prijedlog za izmjenu imena trajekta poslala je Hrvatska glazbena unija, a Jadrolinija ga je objeručke prihvatila. Simbolično, ovaj trajekt povezivat će baš dva najvažnija mjesta u Oliverovom životu - Split i Vela Luku.

image

Novi natpis na trajektu

Screenshot/Jadrolinija

Bilo to slučajno ili pak s namjerom, natpis je na trajekt stigao samo jedan dan prije 19. ožujka, odnosno Dana općine Vela Luka. 

Oliver Dragojević je 2018. godine nakon legendarnog oproštaja u Splitu na posljednje počivalište u Vela Luci otplovio upravo Jadrolinijinim katamaranom.

 

 

26. travanj 2024 15:07