StoryEditorOCM

PODVODNI EKOLOZIOperacija Mljet: U tri dana ronjenja - dvadeset kubika smeća

Piše Sandra Barčot
17. svibnja 2022. - 16:23

Nanovo su, u već tradicionalnoj suradnji "Nacionalnog parka Mljet" te lokalnog ronilačkog centra "Aquatica-Mljet", Udruge veterana Hrvatske ratne mornarice i ronilačke udruge "Nautilus", ronioci-ekolozi zaronili u podmorje Mljeta i očistili ga od nakupljenog smeća.

Trodnevna predsezonska ekološka akcija čišćenja podmorja mljetskih uvala na kraju je rezultirala s preko 20 kubika otpada, redom stakla, plastike, metala i automobilskih guma.

- Očišćeno je šire podmorsko područje uvala od luke Sobre, Vele i Male Blace, Gonoturske i Lastovske, Solina i Pomenskoga porta. Zajedničkim trudom naših domaćih ronioca te prijatelja koji nam svake godine dođu pomoći u ovoj eko-akciji, podmorje našeg Nacionalnog parka Mljet opet blista i spremno dočekujemo turiste – doznajemo od domaćina, koji nam otkrivaju kako se i vidi napredak među građanima što se tiče ekološke svijesti i truda u očuvanju prirode, poglavito podmorja.

Dok ronioci-gosti još jednom zahvaljuju na gostoprimstvu mještanima Solina, te ravnatelju NP Mljet Ivi Sršenu i voditelju ronilačkog centra Aquatica-Mljet Mariju Orlandiniju, koji se više od desetljeća zajedno sa svojim obiteljima bore za zaštitu prirode i podmorja svog otoka.

19. travanj 2024 16:23