StoryEditorOCM

život piše romaneRiješen misterij star tri desetljeća: hrvatski pomorac koji je zadnji put viđen 1992. godine živ je i nalazi se u Španjolskoj

Piše PSD
23. siječnja 2022. - 15:44

Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španjolskoj!, javlja Dubrovački list.

Ovih je dana Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

Obitelj je obaviještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španjolskoj preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag.

U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij – da više nije među njima. 

28. svibanj 2023 21:28