StoryEditorOCM

drama na moruHerojska akcija kod otoka Tijata: ribari spasili poljsku obitelj i njihov gliser

Piše OM
16. kolovoza 2023. - 09:28

U utorak, 15. kolovoza, neobična drama odvijala se pokraj otoka Tijata. Oko 20:30 sati, poljska obitelj – muž, žena i dijete, uživala je u vožnji svojim gliserom iz uvale Tijašnica. Međutim, njihova idilična vožnja ubrzo se pretvorila u pravu noćnu moru.

Nepredviđeni tehnički problemi uzrokovali su puknuće u trupu broda, što je rezultiralo naglim prodorom morske vode unutar glisera. U tom kritičnom trenutku, pumpa na brodu nije bila sposobna dovoljno brzo izbaciti ulaznu vodu, stvarajući opasnost od potonuća, piše portal Infovodice

Srećom, u blizini su se nalazili ribari Krešimir Stojić i Mario Franin Pečarica. Kada su primijetili nevolje s kojima se obitelj suočava, nisu dvojili. Krešo i Mario odlučili su se šlepati brod sve do Vodica, pokušavajući spriječiti njegovo potonuće.

U pomoć im se pridružio i treći ribar, Martin Baranović. On je odmah pozvao hitne službe na broju 112, gdje mu je savjetovano da brod oteglu do Prvić Šepurine. Tamo su ih dočekali članovi DVD Šepurine, koji su uz pomoć dizalice izvukli gliser na sigurno.

Zahvaljujući brzom i hrabrom djelovanju trojice ribara, ova priča ima sretan završetak. Da se nisu našli u blizini, gliser bi najvjerojatnije potonuo, a sudbina obitelji mogla bi biti puno gora.

Ovako, iako je motor glisera pretrpio štetu, imovina obitelji, a što je najvažnije, njihovi životi, spašeni su.

Ovaj događaj ne samo da naglašava važnost zajedništva i solidarnosti među ljudima, već i pokazuje kako nesebične akcije pojedinaca mogu praviti razliku u trenucima kada je najpotrebnije, piše portal Infovodice

27. travanj 2024 13:42