StoryEditorOCM

još jedan za rekordVrhunac sezone na Korčuli: na lukobranu Puntin privezano čak deset mini-kruzera

Piše Dora Lozica/DV
3. kolovoza 2021. - 09:52

Na nedavno obnovljenom lukobranu Puntin u starogradskoj jezgri Korčule, danas je osvanulo 10 tzv. trabakula, mini-kruzera koji u Korčulu dovode, u pravilu, turiste mlađe starosne dobi na razgledavanje i provod. 

Fotografiju je na društvenim mrežama objavio čitatelj Dubrovačkog vjesnika Julije Urban, a nešto slično je snimio i prije dvije godine tijekom rekordne turističke sezone 2019.

"Deset u redu, baš kao i rekordne 2019. godine, a fali još jedan za novi rekord. I onda kad se gosti iz zadnjeg iskrcaju na rivu i sjete se da su nešto zaboravili...", napisao je Julije.

Fotografija je izazvala buru komentara, uglavnom humorističnih budući da se turisti prebacuju mostićima s jednog trabakula na drugi kako bi se iskrcali na rivu. 

"Da vako zapuse gregal..jedno 7 bofora...sto bi ih 8 u vrtlima bilo. Kao kapetan ja se nebi previse opusti...", napisao je čitatelj. 

"Ja bi produži Puntin do Hvara", komentirao je jedan Korčulanin. 

Turistička sezona u Korčuli je dosegla vrhunac, prema statistikama, do kraja kolovoza mogla bi brojkama dostići rekordnu 2019. Naravno, ako potraje.

18. travanj 2024 12:46