StoryEditorOCM

festival jedrenjaOtvorene prijave za 92. Mrdujsku regatu! Organizatori najavili novosti, evo kako se prijaviti

Piše OM
12. rujna 2023. - 08:41

92. Mrdujska regata centralni je događaj Splitskog festivala jedrenja, a starta 30.09. (subota) u 11 sati. Onlline prijave su otvorene i prijaviti se možete OVDJE.

Na prošlogodišnjoj Mrduji započeta inicijativa nazvana "100 dvoboja na Mrduji", A nakon odličnih reakcija i odziva jedriličara realizirat će se i ove godine. Novost je da je kotizacija za manja plovila koja jedre u čak 9 skupina smanjena na simboličnih 10 eura, uz poklon majicu Mrduje za izvršenu prijavu. Želja je organizatora da Mrduja ostane pristupačna i zanimljiva i manjim plovilima i posadama. Tako će svi ljubitelji mora, od obiteljskih posada i jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, do najbržih jedrilica na Jadranu, moći isploviti, te zajedriti uživajući što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na našoj strani Jadrana.

Važno je istaknuti kako su skupine vraćene na one znane standarde koji se primjenjuju i na Barcolani, a za najuspješnije u skupinama osigurano je  pregršt pokala i drugih priznanja. Za svakog pobjednika u jednom od 100 dvoboja na Mrduji  organizator je osigurao zlatnu medalju, koju osvaja skiper svake od  posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati.  Od ove godine vlasnici plovila će moći za sve članove svoje posade naručiti i personaliziranu majicu Mrduje sa dodanim imenom plovila na kojem jedre na Mrduji. Zlatne medalje će se dijeliti u subotu navečer prije dodjele pokala najboljima po skupinama, a feštu će zaokružiti koncert rock grupe Cortez.

image
Vojko Bašić/Cropix

U sklopu ovogodišnje Mrduje ponovno će se realizirati i humanitarni projekt "Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša", kojim se prikupljaju sredstva za potrebite sportaše koji su tijekom ili nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja. Tako će se na startu naći i CLUBSWAN jedrilice, a skiper na jednoj od njih biti će i Palma Čargo jedriličarka j.k. Labud koja će se na slijedećim Olimpijskim igrama natjecati u klasi iQFOIL (windsurfing).

Lukša Cicarelli Kup

Sve posade koje odjedre Mrdujsku regatu i Višku regatu po OPEN-u, a sudjelovale su i na „Komiškoj regati“ borit će se za priliku da podignu i vrijedan pokal, a to je LUKŠA CICARELLI KUP. Više o sustavu bodovanja za saznajte OVDJE.

29. travanj 2024 09:37